Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente pakt foutparkeren Beatrixstraat aan

Geplaatst op: 10 februari 2016

De gemeente gaat foutparkeerders in de Beatrixstraat aanpakken. Daar staan vaak auto’s in bochten of op de trottoirs. Een oplossing voor de problematiek in de straat is dat echter niet, erkent de gemeente in een brief aan een bewoner die aandacht vraagt voor de parkeerproblemen in de Beatrixstraat.

Die zijn er inderdaad, stelt de gemeente. “De vraag naar parkeerruimte is groter dan het aantal beschikbare parkeerplaatsen. En dat geldt eigenlijk voor de hele wijk.”

Meer parkeerplaatsen is uiteraard een oplossing. De gemeente kan daar pas naar kijken bij uitvoeren van groot onderhoud, omdat er geen geld is om een apart project te maken van de aanpak. Wanneer groot onderhoud plaatsvindt in de straat, is nog niet bekend. Bovendien is er maar weinig ruimte voor nieuwe parkeerplaatsen. Hooguit zou groen opgeofferd kunnen worden.

De gemeente heeft met straatbewoners gesproken over een mogelijke doorgang naar de parkeerterreinen bij Aldi en Boni. Dit blijkt in de praktijk niet mogelijk. Wel wijst de gemeente erop dat bewoners daar kunnen parkeren.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500