Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Abma houdt Sportclub als ambitie

Geplaatst op: 12 februari 2016

Henrico Abma houdt Genemuiden in het vizier. (archieffoto Henk Kuik)

Henrico Abma maakte donderdag bekend dat hij overstapt van DESZ naar VV Nunspeet. Zijn ambitie blijft echter nog steeds om ooit het doel van Sportclub Genemuiden te verdedigen. “En ik denk dat Nunspeet daar een mooie opstap voor is. Een klasse hoger dan DESZ en ik kom in een mooie competitie terecht, waarin ik aan mijn zwakke punten kan werken.”

Dat Sportclub Genemuiden op dezelfde avond bekendmaakte dat Albert Flier nog minimaal een jaar langer doorgaat, heeft volgens Abma geen invloed gehad op zijn besluit. “Nee, dat staat er los van. Ik vind zelf dat ik ook nog niet toe ben aan de hoofdklasse. In luchtduels en bij voorzetten kan ik mezelf nog flink verbeteren. En in de eerste klasse kom ik denk ik meer in dat soort situaties terecht.”

De link naar de Veluwe is tot stand gebracht via de Genemuider ondernemer en trainer Marcel Boudesteyn. Die staat voor de groep bij Nunspeet. “Hij zoekt een voetballende keeper en dat ben ik. Via mijn vader is het contact tot stand gekomen. Vervolgens heb ik om bedenktijd gevraagd. Het bevalt me namelijk prima bij DESZ en ik heb daar veel leuke contacten opgedaan. Maar uiteindelijk is dit denk ik een kans die ik niet mag laten lopen.”

Bij DESZ heeft hij de komende maanden nog genoeg te doen. De ploeg staat er beroerd voor in de tweede klasse. Morgen wacht bovendien koploper Gorecht. “Na het vertrek van de trainer maken we in feite een nieuwe start. Wat is er dan mooier om dat tegen de koploper te doen. Ik ben er klaar voor en heb er veel zin in. DESZ moet gewoon in deze klasse blijven.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500