Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn in eigen zaal onderuit

Geplaatst op: 13 februari 2016

De dames van Ruutvoorn konden het zaterdagmiddag niet bolwerken tegen VC Sneek 4. De Friezinnen gingen met een 1-3 overwinning naar huis. Ruutvoorn pakte alleen de tweede set. De Genemuider dames staan zevende, twee plaatsen onder Sneek.

VC Sneek is een redelijk jong team wat het vrij goed doet in de competitie. In de wedstrijd van zaterdag wisten de dames uit Sneek vooral aanvallend Ruutvoorn te overklassen.

De dames uit Genemuiden hadden niet grote moeite met de serves van Sneek. Deze wisten de dames regelmatig te pareren door een goede pass af te leveren. Direct scoren met de aanval was er daarna echter te weinig.

Ook aan servesdruk schortte het wel eens en daardoor kwam Sneek maar weinig in de problemen.

De eerste set wist VC Sneek met 25-17 te winnen.

In de tweede set zat er wat meer vuur in het spel van Ruutvoorn. Er werd beter geserveerd en het spel was meer verzorgd. Het enthousiasme kwam daarmee ook terug en met 25-21 bracht Ruutvoorn de setstand op 1-1.

In de derde en vierde set mocht Ruutvoorn er af en toe weer even aan ruiken, maar was het toch VC Sneek wat de punten binnenhaalde. De derde set werd 25-20 en in de vierde set was er een lange servesserie aan Sneker zijde waar Ruutvoorn niet voldoende antwoord op had. Deze set werd met 25-16 verloren.

Ruutvoorn staat nu op een 7e plek, vanaf plek 6 tot en met 11 staan de teams erg dicht op elkaar. Aankomende zaterdag speelt Ruutvoorn tegen VC Zwolle Dames 3 wat koploper is.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500