Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden thuis niet langs SVZW

Geplaatst op: 13 februari 2016

Sportclub Genemuiden speelde zaterdagmiddag met 1-1 gelijk tegen SVZW. De Zwaluwen uit Wierden hebben ondanks de lage positie op de ranglijst een prima ploeg met onder meer Hielke Penterman. Invaller Stef van der Velden zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker.

Zoals zo vaak dit seizoen begon Sportclub Genemuiden op een akelig koud sportpark De Wetering uitstekend aan het duel. Overigens zonder Anne van der Kolk, die afgelopen nacht vader is geworden van zoon Ties en daarom zijn gedachten elders had. Ook Rotman was vanwege een ontstoken teen niet aanwezig.

Sijmon Eenkhoorn vormde door de afwezigheid van Van der Kolk met Martijn Jansen en Tjeerd Korf de aanval. De laatste twee zorgden samen met Lip en Job van Dalfsen voor een paar fraaie aanvallen.

Job van Dalfsen zette zich prachtig vrij voor de doelman, maar twijfelde daarna over de manier van afmaken. En Martijn Jansen had even later last van hetzelfde euvel. Zoals vaker dit seizoen scoorde de tegenstander vervolgens. Na een kopbal op de lat kon Penterman eenvoudig binnenwerken: 0-1. En daarmee was het goede voetbal van Sportclub Genemuiden meteen voorbij. In het restant van de eerste helft verzamelde SVZW een aantal gele kaarten, terwijl Boes na een behoorlijke charge geblesseerd de wedstrijd moest verlaten. Tissingh kwam hem vervangen.

Een kwartier na rust gebeurde er ineens van alles. Tissing vloerde in de zestien Borghuis en kreeg daarmee ook zijn tweede gele kaart binnen enkele minuten. Sahbaz wist het buitenkansje echter niet binnen te werken. Een minuut later stonden beide ploegen met tien man op het veld omdat ook Aman naar de kleedkamer moest met zijn tweede gele kaart. Weer even verderop dacht Mike van der Kooy de gelijkmaker op het scorebord te werken, maar de verdediger bleek buitenspel te staan.

Toch kwam Genemuiden nog op gelijke hoogte en wel via Stef van der Velden. De lange Tukker bewees tegen zijn streekgenoten dat hij wel degelijk kan scoren. Daarna zette Sportclub aan voor een slotoffensief en dat leverde ook kansen op, maar SVZW was in de tegenstoot minimaal net zo gevaarlijk. Toch was het een van de beste wedstrijden die Sportclub de laatste maanden op de lat heeft gelegd. Volgende week speelt Genemuiden voor de derde keer op rij thuis, dit keer tegen ACV.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop voor Genemuiden Actueel met Masies Artien. Klik op de onderstaande link om het interview te beluisteren.

Massies Svzw

En in Sportclub TV kijkt Van den Berg ook terug met Martijn Jansen op het duel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500