Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Heren DEK liggen op titelkoers, winst voor dames

Geplaatst op: 13 februari 2016

Tekst en foto's John Poot

Vanmiddag speelde de dames en de heren van DEK hun waterpolo wedstrijd. De heren wonnen van Nunspeet 4 in een slechte wedstrijd met 9-4. De dames wonnen van SEW uit Ermelo met 8-4.

Vanaf het eerste moment was het duidelijk dat Nunspeet voor de punten kwam. DEK begon de wedstrijd met pressing over heel het veld, maar toch was het Nunspeet dat als eerste een hele grote kans kreeg. Er was continu een strijd op de midvoor en midachter positie. Het was daar vechten om de bal. Toch wist DEK 2 doelpunten te scoren. Het 2de partje kwam Nunspeet steeds beter in de wedstrijd en werd steeds gevaarlijker en wist toch twee keer te scoren. Maar ook DEK maakte 2 doelpunten. Het 3de partje ging  beter dan de eerste twee partjes, de score liep mooi uit. DEK kreeg ook nog een 5 meter (strafworp) Nunspeet was minder fanatiek dan de eerste twee partjes. Het 4departje kwamen er wat jeugdigere spelers in voor wat speeltijd en speelde DEK wat rustiger. Toch had Nunspeet een paar goeie kansen, er viel dat ook een doelpunt uit en een 5 mtr (strafworp).  De 3 punten zijn binnen en dat moest ook wel wat de directe concurrent Steenwijk won met grote cijfers van Deltasteur Kampen.

 

Eindstand: DEK H1 – Nunspeet 4, 9-4 (2-0,2-2, 4-0,1-2)

Doelpunten: Ruben Beens (4x), Dinand van Dijk (3x) en Anco Kattenberg (2x)

De dames hadden bij deze wedstrijd geen wisselspelers (bij waterpolo heb je altijd 7 veldspelers en mag je maximaal 6 wisselspelers hebben die je continu mag wisselen) dus het leek een zware wedstrijd te worden.  Toch gingen de dames makkelijk van start.  En kwam er van SEW niet echt zware tegenstand, de dames konden hun eigen wedstrijd spelen, alleen aan het eind van de wedstrijd kwam de vermoeidheid. Maar ondanks dat hadden dames een mooie overwinning behaald op SEW.

Eindstand: DEK D1 – SEW 1, 8-4 (2-0,3-1,2-1,1-2)

  

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500