Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Liveradio vanuit d’ Olde Soldoat

Geplaatst op: 13 februari 2016

Met het nieuwe grand café-programma “EnerzijdsAnderzijds” start ZwartewaterFM dinsdag 23 februari a.s om 20.00 uur vanuit d’Olde Soldoat een maandelijkse live-uitzending waarbij onderwerpen binnen de gemeente Zwartewaterland aan de orde worden gesteld waarvoor te weinig ruimte is binnen de reguliere programma’s.

In deze eerste uitzending gaan burgemeester Bilder en Van Dalfsen (oud PvdA-Statenlid, voormalig raadslid en wethouder van Genemuiden) met elkaar in debat gaan over de stelling “Zwartewaterland bestaat niet”. Bilder merkte bij zijn installatie als burgemeester op, dat het hem opgevallen was, dat weinigen de gemeente Zwartewaterland (en wel de drie fusie-gemeenten) kennen en dat hij daar iets aan wilde doen. Van Dalfsen heeft enige tijd geleden zich zeer kritisch uitgelaten over de wenselijkheid van de fusie van Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt.

Is de vorming van Zwartewaterland wel zo verstandig geweest, wat is de meerwaarde van Zwartewaterland voor bijvoorbeeld de industrie of culturele organisaties, kent Zwartewaterland een (beginnende?) eigen identiteit of blijft het een optelsom van drie afzonderlijke gemeenten? Dit zijn enkele vragen, die in deze uitzending aan de orde zullen komen.

In elke uitzending van “EnerzijdsAnderzijds” worden tafelgasten uitgenodigd, die hun visie geven op het thema, dat aan de orde is. Daarnaast zijn organisaties, verenigingen en belangstellenden van harte welkom aanwezig te zijn. Er wordt gelegenheid geboden deel te nemen aan de discussie tijdens de uitzending. Toegang is vrij.

ZwartewaterFM heeft vanwege de aard van het programma “EnerzijdsAnderzijds” gezocht naar een informele omgeving voor deze live-uitzending en verwacht, dat het specifieke karakter van d’Olde Soldoat hieraan beantwoordt. Het café is vaak een plek waar aanwezigen het hart op de tong hebben en kan bijdragen aan een levendig radioprogramma.

Voorlopig zal tot aan de zomer elke laatste dinsdag van de maand vanuit d’Olde Soldoat vanaf 20.00 uur live worden uitgezonden. De duur van het programma is een uur. Indien daartoe aanleiding is, kan de uitzendtijd verlengd worden.

De presentatie wordt verzorgd door Johan van Dijk en Peter Rhebergen. Techniek en muziek zijn in handen van Karl Vos. De uitzending “EnerzijdsAnderzijds” is dinsdagavond 23 februari om 20.00 uur te beluisteren via de ether 104.3 FM en via de kabel 104.1 FM of via de live stream van ZwartewaterFM: www.zwartewaterfm.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500