Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cursus over natuur en vogels rondom Genemuiden

Geplaatst op: 17 februari 2016

Het voorjaar zit in de lucht. De dagen worden langer en in de vroege ochtend zijn de eerste zangvogels alweer te horen. Nog even en dan zullen ze de weilanden rondom Genemuiden weer bevolken; de kieviten, grutto’s, wulpen en andere weidevogels. Namen die we herkennen van de straten in de vogelbuurt, maar in de weilanden worden deze vogelsoorten steeds zeldzamer.

Over deze vogels, maar ook over zang- en roofvogels, over weidevogelbeheer en over het Vogeleiland in het Zwarte Meer zal het gaan tijdens een cursus op drie woensdagavonden, die SCEG samen met Vogellust organiseert. Op 9 en 23 maart en op 6 april wordt deze cursus gehouden en krijgt iedereen een unieke kans meer te weten te komen over de natuur en vooral het vogelleven in het weidse polderlandschap rond Genemuiden.

Aansluitend op de cursus zullen in overleg met de deelnemers één of meerder excursies worden georganiseerd. Onder deskundige leiding kan dan kennisgemaakt worden met het broedgedrag van weidevogels. Ook behoort het tot de mogelijkheden om onder begeleiding van een medewerker van Natuurmonumenten een bezoek te brengen aan het vogeleiland.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus bij H. Rietman, Achterweg 34 te Genemuiden. U doet dat door een email te sturen aan harrierietman@gmail.com. De kosten voor de drie cursusavonden bedragen € 25,= , een kop koffie is daarbij inbegrepen. Wanneer u mee wilt met de excursie(s) zullen de kosten daarvan afzonderlijk in rekening worden gebracht.

De cursus wordt verzorgd in de sfeervolle ruimte van café d’Olde Soldoat aan de Oosterbrugstraat.

Wanneer u meer informatie wilt, kunt u mailen met bovenstaand mailadres. Bellen mag ook: 0628545172

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500