Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jaap en Jentje Hammer een halve eeuw getrouwd

Geplaatst op: 17 februari 2016

Op 17 februari 1966 traden Jacob Hammer en Jentje Hammer met elkaar in het huwelijk te Genemuiden. Burgemeester Bilder feliciteerde hen vandaag persoonlijk met deze mijlpaal.

Jaap werd geboren in Genemuiden in een gezin met 5 kinderen. Hij werd veehouder van beroep en werkte daarnaast bij een riethandel. De wieg van Jentje stond aan de Kamperzeedijk. Zij groeide op in een gezin met 6 kinderen. Zij werkte in de huishouding bij verschillende gezinnen en was kraamhulp. Jaap en Jentje leerden elkaar kennen in Genemuiden. Ze trouwden en na enige jaren op verschillende adressen te hebben gewoond, betrok het paar een eigen boerderij aan de Middenweg. Er werden 5 kinderen geboren die op hun beurt zorgden voor 12 kleinkinderen. Het echtpaar heeft altijd met plezier op de boerderij gewoond. De boerderij is inmiddels overgenomen en het paar woont sinds een jaar of 8 aan de Greente in Genemuiden.

Naast het runnen van het bedrijf had Jaap belangstelling voor diverse verenigingen op landbouwgebied en de veehouderij. Zo hield hij zich bezig met de zuivel-controle en had hij een bestuursfunctie bij het Waterschap. Jentje mocht graag handwerken en was een kei in koken en bakken. Zij heeft ook 20 jaar lang boter gekarnd.

De grootste hobby van Jaap is zingen. Hij is al 57 jaar lid van een gemengd koor. Onlangs heeft Jaap meegewerkt aan een documentaire van de IJsselacademie over de veranderingen in de landbouw na de 2e wereldoorlog.  De ontwikkeling van het boerenbedrijf in en rond Genemuiden heeft hem altijd bezig gehouden. Zijn kennis over het ontstaan en de ontwikkeling  van de verkaveling en het fotomateriaal dat hij heeft bewaard kwamen goed van pas.

Binnenkort hoopt het echtpaar in familiekring het gouden huwelijksjubileum te vieren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500