Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Blijvende herinnering aan Genemuider veerramp

Geplaatst op: 19 februari 2016

Op woensdag 9 maart aanstaande (biddag) wordt bij de pont een herinneringsplaquette onthuld ter nagedachtenis aan de ramp met de pont op 8 maart 1922 (eveneens biddag).

Bij de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden leefde al langere tijd de wens, ooit een blijvende herinnering aan deze ramp, waarbij 11 mensen omkwamen, op te richten. Het 40-jarig jubileum van de Stichting was een goede aanleiding dit plan nu te realiseren.

Vlakbij de pont, aan het water, zal een monumentje worden opgericht, met een informatiebordje met de namen van de 11 slachtoffers. Woensdagmiddag 9 maart zal, na een korte plechtigheid met genodigden, rond 14.45 uur de onthulling plaatsvinden door wethouder dhr. Arie Speksnijder en de voorzitter van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden dhr. Sijm van Lente. Bij de onthulling van- en de toelichting op het ontwerp van het monument zijn belangstellenden welkom.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Blijvende herinnering aan Genemuider veerramp

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500