Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een onbestendig weekeinde

Geplaatst op: 20 februari 2016

(door John Poot)

Na een week waar we toch aan het voorjaar mochten ruiken qua weersomstandigheden, krijgen we nu een weekend waarbij het herfstachtig is. Storingen trekken dit weekend van west naar oost over Nederland en brengen daarbij veel regen en wind mee. Er wordt rekening gehouden dat er dit weekend in onze omgeving tussen de 20 en 30 mm aan neerslag valt.

Deze ochtend blijft het vrijwel droog maar de bewolking overheerst. Qua temperatuur is het vrij zacht met een graad of negen. Vanmiddag en vanavond gaat het dan regenen en de wind trekt ook flink aan tot een windkracht 5 en komt uit zuidwestelijke richting.

Zondag is een bewolkte dag die een groot deel regenachtig verloopt. De temperatuur is dan rond de 10 graden. En wind uit westelijke richting is een windkracht 5 bij ons.

De dagen erna wordt het weer wat rustiger. De lucht is minder zacht en komt uit het noordwesten. Dat heeft als gevolg dat de temperatuur overdag rond de 7 graden is. Er is ruimte voor de zon maar er kan ook (winterse) neerslag vallen in de vorm van natte sneeuw of hagel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500