29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub onderuit tegen ACV

Geplaatst op: 20 februari 2016

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden kon zaterdagmiddag opnieuw niet winnen. Op eigen terrein ging het onderuit tegen ACV (0-1) dat de hele tweede helft met tien man moest spelen. Genemuiden kreeg daarin genoeg kansen om de gelijkmaker te maken en vier keer stonden paal en lat in de weg.

ACV kwam scherp uit de kleedkamer en kreeg meteen een aantal kansen. Een kopbal van Siebren Visscher was vervolgens het eerste wapenfeit van Genemuiden. ACV bleef kansen houden en Genemuiden bleef ver onder zijn niveau en was onherkenbaar vergeleken bij het duel tegen SVZW.

Martijn Jansen zette nog wel fraai Van der Velden vrij voor de goal, maar de lange spits kreeg de bal niet langs de Asser doelman. Vlak voor rust was het Imre de Jong die vervolgens voor 0-1 zorgde. Lang zat ACV niet op rozen, want even later mocht Guus de Vries inrukken. Hij zou Van der Velden een elleboogstoot hebben gegeven.

Met tien tegen elf zette Genemuiden na rust aan, maar ACV bleef kalm onder de situatie. Kansen kwamen er zeker, maar onder meer Van der Velden had opnieuw het vizier niet op scherp. Na zeventig minuten moest Genemuiden verder zonder Van der Kolk, die na een botsing het veld moest verlaten. Per brancard.

Zijn invaller Karlo Heutink liet zien dat het een speler met mogelijkheden is. Na een knappe actie raakte hij via de keeper de paal. Ook Van der Velden raakte kort daarop de paal. En kort voor tijd raakte Sportclub zelfs kort achter elkaar lat en paal. Door dat gebrek aan geluk en efficiëntie bleef Genemuiden met lege handen staan en de ploeg moet zo langzamerhand uitkijken niet naar de onderste regionen van de Hoofdklasse C af te dwalen.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop met doelman Albert Flier. Die werd voor de wedstrijd gehuldigd omdat hij 450 wedstrijden voor Sportclub 1 in de goal heeft gestaan. Klik op de onderstaande link voor het gesprek.