Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Juust geeft concert in Zwartsluis

Geplaatst op: 21 februari 2016

De stichting Zwartsluizer Botter ZS13 start aanstaande vrijdagavond 26 februari met een akoestisch optreden van de Genemuider streektaal band Juust om 20:00 uur in het Botterhuus aan de Mastenmakersstraat 17a in Zwartsluis.

 Juust bestaat uit een vijftal ervaren muzikanten en vindt zijn oorsprong in het Overijsselse Genemuiden.  Kenmerkend voor de muziek van Juust is het gebruik van de lokale streektaal.  De teksten, naast eigen composities ook aangeleverd door lokale tekstschrijvers gaan over het dagelijks leven, ups en downs in de liefde, grote dromen en de kleine romantiek van de Genemuider samenleving. Het repertoire van de band bestaat zowel uit originele composities en teksten, als – soms nagenoeg onherkenbare – bewerkingen van bestaande songs. Maar altijd geldt dat de liedjes in het Nedersaksisch dialect gezongen worden en dat de inmiddels karakteristieke Juust sound terug te horen is.

Aanvang 19:30 uur, de entree bedraagt € 7,50 inclusief een kop koffie.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500