Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een afvalberg vol plastic

Geplaatst op: 22 februari 2016

Nog twee weken te gaan tot de inzameling en de container voor plastic afval zit bij deze briefschrijver nu al boordevol. Hij vraagt zich af of dit niet anders kan.

“Een aantal jaar geleden zijn we ook in Zwartewaterland begonnen met gescheiden inzamelen van het afval. Best een goed initiatief om afval gescheiden in te zamelen. Ik geef om de natuur,  stel je voor dat ik over 20 jaar geen mooie foto’s zou kunnen maken van bossen. Maar we kregen drie containers. Een container voor papier voor rest afval en een container voor u raadt het al plastic.

Nou die laatste container daar heb ik nogal moeite mee. Niet dat ik hem aanval of hij mij aanvalt, maar na ongeveer 2 weken zit hij al redelijk vol zal ik maar zeggen en dan moeten we nog twee weken voor hij weer geleegd wordt. Dus dan duik ik er nog maar eens in om het allemaal een beetje aan te stampen, maar wij zijn een gezin met 6 personen, en ik denk dat er meer van die grote gezinnen zijn in Genemuiden? Waar laat je het op gegeven moment.

Ik zou denken waar je het meeste van hebt moet sneller worden opgehaald. Want neem nou de groene container daar zit bij ons vaak niet zo veel in, en die wordt elke twee weken geleegd. Die zou als het aan mij lag wel eens in de vier weken aan straat kunnen. Zat me dus zo af te vragen of wij de enige zijn met dit probleem? Ik zou denken diegene die dit bedacht heeft zou er toch ook last van hebben? Waarom dan niet de ledigingen omgooien plastic om de 2 weken en de groene om de 4 weken? Zo moeilijk kan het toch niet zijn?”

(naam schrijver bij de redactie bekend)

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500