Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een afvalberg vol plastic

Geplaatst op: 22 februari 2016

Nog twee weken te gaan tot de inzameling en de container voor plastic afval zit bij deze briefschrijver nu al boordevol. Hij vraagt zich af of dit niet anders kan.

“Een aantal jaar geleden zijn we ook in Zwartewaterland begonnen met gescheiden inzamelen van het afval. Best een goed initiatief om afval gescheiden in te zamelen. Ik geef om de natuur,  stel je voor dat ik over 20 jaar geen mooie foto’s zou kunnen maken van bossen. Maar we kregen drie containers. Een container voor papier voor rest afval en een container voor u raadt het al plastic.

Nou die laatste container daar heb ik nogal moeite mee. Niet dat ik hem aanval of hij mij aanvalt, maar na ongeveer 2 weken zit hij al redelijk vol zal ik maar zeggen en dan moeten we nog twee weken voor hij weer geleegd wordt. Dus dan duik ik er nog maar eens in om het allemaal een beetje aan te stampen, maar wij zijn een gezin met 6 personen, en ik denk dat er meer van die grote gezinnen zijn in Genemuiden? Waar laat je het op gegeven moment.

Ik zou denken waar je het meeste van hebt moet sneller worden opgehaald. Want neem nou de groene container daar zit bij ons vaak niet zo veel in, en die wordt elke twee weken geleegd. Die zou als het aan mij lag wel eens in de vier weken aan straat kunnen. Zat me dus zo af te vragen of wij de enige zijn met dit probleem? Ik zou denken diegene die dit bedacht heeft zou er toch ook last van hebben? Waarom dan niet de ledigingen omgooien plastic om de 2 weken en de groene om de 4 weken? Zo moeilijk kan het toch niet zijn?”

(naam schrijver bij de redactie bekend)

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

8 thoughts on “Een afvalberg vol plastic

 1. Femmy schreef:

  Op de foto zie ik dat alles gewoon in de plastiek zak zit. Je kunt het ook los in de container gooien en dan eerst alles goed plat drukken. Dat scheelt ook veel ruimte

 2. Erica schreef:

  Wij kunnen het tot nog toe makkelijk redden (nu nog 4 personen), maar toch wil ik minderen met afval.
  Zo haal ik 5 dagen in de week brood bij de bakker, laat ik achteruit leggen. Daar ga ik een dezer dagen katoenen broodzakken neerleggen, zodat ze mijn brood in die zakken achteruit kunnen leggen. Scheelt weer 5 plastic zakken in de week. En zo’n broodzak hoeft zeker niet elke week uitgewassen te worden, even broodkruimels eruit kloppen is meer dan genoeg.
  Ook zit ik nog te denken over een manier om mijn fruit (en dat is veel in de week) bij de supermarkt in te kunnen verpakken ipv de plastic zakjes die ik daar op de fruitafdeling mee neem.
  Mijn nootjes koop ik op de markt, krijg je in papieren zakjes. Gaat dus bij oud papier, maar ook daar probeer ik een andere manier voor te bedenken.
  Voor de kaas ga ik een kaasdoek kopen en de kaas op de markt hierin laten verpakken.
  Luieren doe ik wasbaar, scheelt een heeeeeleboel afval.
  Zo leg je het probleem niet bij de gemeente neer, maar zorg je zelf voor minder afval. Vaak is er bij veel winkeliers/marktkooplui veel te bespreken over zelf meegenomen materiaal.

 3. Bianca schreef:

  Wij wonen niet in genemuiden maar kom er wel vandaan.
  Wij moeten het doen met 2 duo bakken, 1 voor groen en rest, die wordt wekelijks gehaald, en 1 voor papier en plastic.
  Daarnaast lopen er voor de afvalwagen controleurs uit die kijken of je wel goed scheidt. En is er niet goed gescheiden dan krijg je een kaart, jaja net als bij de voetbal. Bij de 3e kaart ontvang je een boete van 90,- en die willen we liever niet dus we scheiden maar gewoon.
  Maar na wat spitten en zoeken op het internet kwam ik dus tegen dat niet wij als burgers maar de gemeente zelf verantwoordelijk is voor het scheiden van afval. En dat de boetes dus onterecht zijn.

  Maar goed. Je kan ook opletten met wat je koopt, dit scheelt enorm. Onze duobak gaat maar eens per 4 weken aan de weg. En toch zijn wij meest van de tijd met 5 personen ipv met 3. Het kan dus wel want meestal is de bak bij ons dan nog lang niet vol!

 4. Jet schreef:

  Het is heel simpel mensen.
  Het draait bij een gemeente om 1 ding.. Juist G.E.L.D.
  Plastic word kosteloos geledigd en de groen word per lediging voor betaald! Daarom ruilen ze het niet om…..
  Het zou ze A) teveel geld kosten. B) veel minder gaan opleveren..

  Stel je toch eens voor dat dat gebeurt?

 5. EE schreef:

  Onze plastic container is ook altijd vol wij zijn met 5 personen en ook na aanstampen lukt het meestal niet. ook de Rova hier al eens over gesproken, ze gaven aan het probleem te kennen en er ook wel iets aan willen doen, maar dat de Gemeente hun werkgever is dus zij beslissen. Een oplossing zou ook kunnen zijn dat de gemeente net als in zwolle een extra grote container neerzet zodat de mensen die echt met dit probleem zitten het naar die container kunnen brengen.

 6. Sylvia schreef:

  Wat de Rova ook zal doen ,het zal toch nooit goed wezenvoor iedereen ,
  Wij zelf hebben genoeg aan de plastic container,maar we zijn maar met 2 personen.
  Maar ik zou niet graag dat de groen container eens in de maand werd geleegd,s’winters gaat dat nog wel.
  Maar met de zomerdag kruipen de maden je dan tegemoed.
  Ik zelf zou het niet erg vinden als mijn plastic bak aan de weg stond er mensen zakken bij in zouden doen,

 7. Bk schreef:

  Ook wij hebben hetzelfde probleem hoor. Heb hier de Rova en gemeente zelfs al over aangeschreven, zonder resultaat, platic om de twee weken halen was geen optie…?!
  De losse zakken naast de container zetten op de ophaaldag mag ook niet werd zelfs benadrukt. Dus: container leeg, maar daarna direct alweer halfvol met de losse zakken.
  Misschien kan er een container voor plastic komen bij 1 van de supermarkten zodat we daar terecht kunnen met overtallig plastic?
  Op die vraag heb ik helaas nooit een reactie gehad….

 8. sv schreef:

  Wij redden het ook vaak net wel/ net niet met de plastic container (gezin van 5). Nu heb ik wel eens gehoord als je gezin van 6 bent mag je gtatis een extra container aanvragen, helaas vallen wij daar dus niet onder. En de groene container gaat bij ons ook elke keer wel aan de weg, want dit redden we ook niet om dit om de 4 weken aan de weg van te zetten ( we hebben dan nog wel een kleine container).

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500