Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Biezen heropent op 7 maart de deuren

Geplaatst op: 23 februari 2016

Vader en zonen Eggen, met rechts Dennis die De Biezen gaat runnen.

De Biezen gaat op 7 maart weer open. Het restaurant ging in het najaar van het ene op het andere moment dicht vanwege een faillissement. Vanwege de afwikkeling daarvan konden de nieuwe eigenaren nog niet direct beginnen, maar ondertussen staan ze te trappelen van ongeduld.  “Dit is een prachtige uitdaging. Wij hebben er ontzettend veel zin in”, zegt Dennis Eggen (25).

“Schoonmaken. Heel goed schoonmaken…”, glimlacht Eggen na de vraag wat er tot de opening nog moet gebeuren. Anderhalve week is immers maar een korte periode. “Wij hebben een nieuwe huisstijl ontwikkeld, een chef-kok gevonden, het meeste personeel aangesteld en verder willen we de zaak opnieuw inrichten. Maar verder is dit natuurlijk al een prachtige locatie, waar niet zo heel veel aan hoeft te gebeuren”, aldus Eggen, die het bedrijf runt met zijn ouders en zijn jongere broertje. Hij richt zich straks op De Biezen.

“Mijn ouders hadden vroeger een cafetaria in Staphorst. Toen ze stopten, begonnen ze met catering vanuit huis. Binnen een jaar waren ze daarvoor al te groot en toen kwam d’ Olde Skoele in Rouveen in beeld. Vanuit dat zalencomplex doen we ook al 12,5 jaar catering”, legt Eggen uit. De stap naar Genemuiden was voor hem ook verrassend. “Wij zijn benaderd om De Biezen te gaan doen. Toen we hier een kijkje namen, stond ons besluit vrij snel vast. Wij denken dat we hier echt iets van kunnen maken.”

En dat moet gebeuren met een laagdrempeliger concept dan de voorgangers. “Op onze kaart staan echt mooie gerechten, maar je kunt ook terecht voor een schnitzel of spareribs. Het is maar net wat de mensen willen. Je kunt hier lekker dineren, maar als Sportclub Genemuiden 8 na de wedstrijd gezellig wat met elkaar wil eten, kunnen ze hier ook terecht. En voor koffie met appelgebak of een biertje is ook iedereen welkom. Wij gaan de komende tijd heel goed onderzoeken wat de klant vraagt.”

d’ Olde Skoele is groot geworden in catering. Uiteraard hoopt de familie dat daarvoor ook een markt is in Genemuiden. “Catering blijven we doen vanuit Rouveen, maar die dienst kan een mooie combinatie vormen met ons restaurant in Genemuiden. Wij zijn gespecialiseerd in de zakelijke en particuliere markt, en voor bruiloften en partijen kunnen mensen hier natuurlijk ook terecht. Ook hebben we plannen voor het terras aan de achterkant van het pand. Veel mensen weten nu niet eens dat het er is.”

Chef-kok is straks Bram Brinkman. “Die runde Bluefingers in het PEC-stadion. Wij zijn heel blij met zijn komst. Gastheer is Sander Bos, die ook al voor de oude eigenaren werkte. Verder hebben we het medewerkersbestand bijna rond. We zoeken nog wat parttime-krachten”, vertelt Eggen. Een naamsverandering is niet echt een serieuze optie geweest. “De Biezen is een bekende naam die ook past bij Genemuiden. We hebben wel de huisstijl vernieuwd, zodat de uitstraling past bij de onze.”

Zonder tegenslagen opent De Biezen op maandag 7 maart de deuren. Vermoedelijk is iedereen dan vanaf 15.00 uur welkom. Daarna is het restaurant op zondag en maandag gesloten. Op de andere dagen opent het etablissement om 10.00 uur de deuren en ligt het aan de bezoekers hoe laat die weer dichtgaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500