Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meentebus krijgt pontkaart

Geplaatst op: 26 februari 2016

Tekst en foto: Enrico Kolk

Veerpont Genemuiden schreef onlangs op sociale media een prijsvraag uit. De winnaar daarvan, Bernard van Dijk, besloot om de 10-rittenkaart die hij won, aan De Meente te geven voor de bus. Vrijdagmiddag reikte ponteigenaar Bert Keukenkamp de prijs uit in De Meente, aan een van de passagiers.

Schipper Benno Blokzijl spotte onlangs een dier. Omdat het op de foto niet goed zichtbaar was om welk dier het ging, kwam Stefan Keukenkamp (zoon van Bert) met het idee om er een prijsvraag van te maken. “We kregen hele leuke reacties”, vertelt hij. “Iemand had het over een inktvis.” Zo’n 250 reacties kwamen er binnen, waarbij Van Dijk als winnaar uit de bus kwam. Hij had, net als veel anderen, het goede antwoord gegeven: een bever.

“We hebben contact met hem gezocht, en hij vond dat we de kaart maar aan De Meente moesten geven.” En dat komt goed uit, want de bus gaat niet zo vaak over de pont. “Als we er met negen mensen inzitten, dan is dat nogal prijzig”, vertelt een medewerker van de Meente. “Maar nu kunnen we er dus wel over.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500