Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub bekert eenvoudig verder

Geplaatst op: 27 februari 2016

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden kende weinig problemen in de achtste finale van het KNVB districtsbekertoernooi, Broekster Boys uit het Friese Damwoude werd vrij eenvoudig met een 6-1 score opzij gezet. Door deze overwinning plaatse Genemuiden zich bij de laatste acht teams van het district Noord.

Broekster Boys op dit moment de fiere koploper inde zaterdag 2e klasse  wist Genemuiden geen moment in gevaar te brengen,  mondjesmaat kwamen ze op de speelhelft van Sportclub maar daar was verder ook alles mee gezegd. Toch duurde het nog ruim een half uur voordat Genemuiden op voorsprong kwam, Mike van der Kooy profiteerde na slecht verdedigend werk in de Friese defensie en opende de score.  Niet veel later was het weer raak, Tjeerd Korf  bleek het scoren nog niet verleerd te zijn en tikte voor rust de tweede treffer binnen.

Na rust ging Sportclub vrolijk verder, een tweede treffer van Korf in de 50e minuut bracht de stand op 3-0. Sportclub leek het verder wel te geloven en dacht de wedstrijd verder gemakkelijk uit te spelen. Dit leverde de Broekster Boys wat ruimte op en zowaar een treffer,  Piet Wessel Dijkstra zorgde in ieder geval voor de 3-1 en redde toch nog enigszins de eer. Lang kon men echter niet genieten van het gemaakte doelpunt, want met treffers van Sijmon Eenkhoorn, Stef van der Velden en Jasper Bremmer die na lange afwezigheid weer zijn opwachting maakte ging Broekster Boys puntloos huiswaarts en gaat Sportclub Genemuiden in de koker voor de kwart finale.

SC Genemuiden – Broekster Boys 6-1 (2-0)

Scheidrechter(s): Dhr. G. Gils, Ass. Dhr. G. Meijer, Dhr. Ass. A. van der Meer.

Scoreverloop: 31. Mike van der Kooy 1-0, 37. Tjeerd Korf 2-0, 50. Tjeerd Korf 3-0, 58. Piet Wessel Dijkstra 3-1, 74. Sijmon Eenkhoorn 4-1, 85. Stef van der Velden 5-1. 85.Jasper Bremmer 6-1.

Toeschouwers: 300

Opstelling SC Genemuiden: Erwin Henniphof, Arjen Netjes,  Masies Artien, Mike van der Kooy, Christian Riemens, Sijmon Eenkhoorn, Siebren Visscher (75. Karlo Heutink), Job van Dalfsen, Patrick Lip (61. Jasper Bremmer), Tjeerd Korf (61. Stef van der Velden), Martijn Jansen.

Opstelling Broekster Boys: Jakko Veldstra, Sietse Rozema, Andries Dijkstra,  Riemer Doornbos (80. Jelmer Wijbenga) , Kas Huizenga, Dirk Wijnsma, Hedzer Prins (73. Wesley Dijkstra) , Piet Wessel Dijkstra, Remco Kooistra (65. Sjoerd Westra) , Siemen Sake Kamstra, Hendrik Bouma.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop met Tjeerd Korf. Klik op de link voor het interview.

Tjeerd Broekster Boys

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500