Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Scholenstrijd bij het OVG

Geplaatst op: 1 maart 2016

Op donderdag 10 en vrijdag 11 maart worden bij het OVG beroepenwedstrijden VMBO timmeren en metselen gehouden. Aan deze wedstrijden doen leerlingen mee uit het vierde jaar van het VMBO (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs). De metselwedstrijden vormen de aanloop naar de nationale metselwedstrijden waaraan de winnaar op 12-15 april in Emmen mag deelnemen.

De leerlingen worden beoordeeld door een officiële jury. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 11 maart om 16.30 uur door burgemeester E.Bilder van de gemeente Zwartewaterland. Deze dagen zijn tevens de open dagen van de OVG. Dat betekent dat iedereen welkom is

.De beroepenwedstrijden worden georganiseerd door de Regionale Commissie Beroepsonderwijs-bouw regio Zwolle/West Overijssel. In deze commissie zijn vertegenwoordigd het Deltion College, de samenwerkingsverbanden OVG-Genemuiden, VSPB Nieuwleusen/Dalfsen, de diverse regionale VMBO-scholen. De directeur van de OVG, de heer F.Buitenhuis, lost op 10 maart om 8.30 uur het startschot.

De volgende scholen nemen deel aan de beroepenwedstrijden:

Thorbecke college uit Zwolle

VIA uit Kampen

Scholengemeenschap Pieter Zandt uit Kampen

Talentstad. uit Zwolle

Greijdanus College uit Zwolle

Emmelwerda College uit Emmeloord

 

In totaal doen er 10 timmermannen en 6 metselaars mee.

 

De beroepenwedstrijden worden gehouden op donderdag 10 maart van 08.30 tot 16.00 uur en op vrijdag 11 maart van 08.00 tot 16.00 uur.

__________________________________________________________________________

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500