20 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub geeft winst uit handen

Geplaatst op: 5 maart 2016

Sportclub Genemuiden speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Flevo Boys. Dat is het eerste duel in de belangrijke derde periode. Bij rust leek de wedstrijd al redelijk gespeeld. Genemuiden domineerde, scoorde twee doelpunten en Flevo Boys had niets in te brengen. Na de thee was echter alles anders.

Sportclub Genemuiden was voor rust de bovenliggende partij. Moeilijk was dat niet, want Flevo Boys maakte de indruk dat ze weinig zin hadden om te voetballen. Daardoor kon Sportclub naar hartenlust combineren en dat lukte soms heel aardig. Vooral Lip en Bremmer speelden sterk, terwijl Artien van Van der Kooy alles onder controle hadden.

Uiteindelijk was het inwoner van Emmeloord Tjeerd Korf die als eerste scoorde. Dat deed hij op fraaie wijze uit een vrije trap vanaf de rand van de zestien. Toen niet veel later Jasper Bremmer vernietigend de 0-2 binnen ramde, via de onderkant van de lat met zo’n heerlijke stuiter, leek de wedstrijd gespeeld. Genemuiden kreeg wel kansen op meer, maar drong niet echt aan om de 0-3 binnen te werken. Flevo Boys bleef in sukkeltempo over het veld lopen.

Dat veranderde meteen na rust. Blijkbaar was er een bekende donderpreek over de Emmeloorders uitgestort. Flevo Boys kreeg direct kansen en Urker William de Boer maakte al snel de aansluitingstreffer. Genemuiden leek weer wakker en kreeg enkele mogelijkheden, waarbij Sijmon Eenkhoorn en in de rebound Patrick Lip eigenlijk hadden moeten scoren.

Uiteindelijk scoorde Dennis van der Wal na 72 minuten de 2-2. Voor wie de eerste helft had gezien een onbegrijpelijke tussenstand. Flevo Boys rook desondanks bloed en speelde Genemuiden ineens van het veld. Flier moest een paar reddingen verrichten en de arbiter keurde nog een polderdoelpunt af. Aan de andere kant kreeg Genemuiden geen strafschop waar het wel recht op leek te hebben. Jansen werd in de zestien onderuit gehaald.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop met Martijn Jansen. Die spreekt schande van de beslissing van de arbiter. Klik op onderstaande link voor het gesprek.