Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boxum presteert internationaal

Geplaatst op: 7 maart 2016

Marit Boxum heeft van zich doen spreken tijdens de Pamina zwemwedstrijd in het Duitse Bad Bergzabern in Duitsland. Ze pakte goud, zilver en brons in de wedstrijd waarin 450 zwemmers uit 27 landen meededen.

Landen als Canada, Israel, Palestina, Rusland, Ghana, Tunesië, Spanje, IJsland, Italië en Portugal waren landen die meededen. Marit kwam zaterdag op twee afstanden aan de start en het weekend begon schitterend, omdat Marit op de eerste afstand al liet zien dat de goede vorm er was.

Op de eerste afstand, de 100 meter vrije slag zwom Marit naar een bronzen medaille, de gouden medaille ging naar Ana Kolaric uit Calgary (Canada) en het zilver was voor Laura Jean uit Valencia (Spanje). De tweede afstand op de zaterdag dag was de 200 wissel slag, waar Marit zich naar een schitterende 6e plaats zwom, vlak achter zwemsters uit o.a. Canada, Spanje en Polen.

Op de zondag stonden er drie afstanden voor Marit op het programma, namelijk de 100 rugslag,100 schoolslag en de 100 vlinder slag. Dat Marit goed in vorm was bleek ook voor de zondag waarin ze op de 100 rugslag naar een  schitterende 2e plaats zwom, de 1e plaats ging naar Ana kolaric uit Canada en de 3e plaats naar Laura Jaen uit Spanje.

Daarmee was de koek nog niet op want voor de grootste verrassing zorgde Marit met haar prestatie op de 100 vlinderslag, waarin ze liet zien dat ook ze ook op deze slag goed zwemmen kan. Marit behaalde op deze afstand de 1e plaats net voor Lucia Hernandes uit Spanje en Martina Meriecalli uit Italié.

Ook op haar laatste afstand van dit weekend de 100 schoolslag zwom ze naar een top 10 notering door als 6e aan te tikken bij de finish. Voor Marit betekent dit een positieve ontwikkeling richting de Swim Cup/Open Nederlandse Kampioenschappen die begin April worden gehouden in Eindhoven waar Marit aan de start verschijnt  als Jeugd zwemster.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500