Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook bij bibliotheek Genemuiden boekenweek

Geplaatst op: 7 maart 2016

De 81ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 12 maart tot en met zondag 20 maart. Ook bij de bibliotheek in Genemuiden. In het jaar dat Nederland en Vlaanderen gezamenlijk gastland zijn op de Boekenbeurs in Frankfurt, richt de Boekenweek zich op onze grote buur Duitsland. Het land van Bach, Berlijn en van Bratwurst. Van Goethe, Brecht, Schiller en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment, de Tweede Wereldoorlog en kuilen aan het strand. Daarom is het motto van de Boekenweek: Was ich noch zu sagen hätte…

In het Boekenweekgeschenk ‘Broer’ van Esther Gerritsen staat, net als in veel van haar andere romans, familie centraal. De onderlinge verhoudingen tussen familieleden maken het voor haar mogelijk, alles te laten zien wat er tussen karakters moet gebeuren. ‘Broer’ is een echte Esther Gerritsen, met scherpe en humoristische dialogen, een uitvergrote werkelijkheid, en het ongemakkelijke gevoel dat dit ook over jou gaat. Iedereen krijgt dit Boekenweekgeschenk cadeau van de boekhandels bij besteding van 12,50 euro tijdens de Boekenweek. Dit Boekenweekgeschenk is zowel verkrijgbaar als papieren boek, luisterboek en e-book.

Gratis reizen

Op zondag 20 maart 2016 biedt hoofdsponsor NS, op vertoon van het Boekenweekgeschenk, weer gratis reizen met de trein aan. Die dag krijgt het boek dus een waarde van € 50,80 (een NS Dagkaart). Reizigers met het Boekenweekgeschenk maken tevens kans op een weekend Berlijn.

Boekenweekmagazine

Het Boekenweekmagazine staat dit jaar boordevol achtergronden en boeken over het thema Duitsland. In het magazine is er aandacht voor boeken afzonderlijk, daarnaast staan er interviews (met onder andere Boekenweekauteurs Esther Gerritsen en David Van Reybrouck) en achtergrondartikelen in. Esther Gerritsen is (gast)hoofdredacteur. Voor belangstellenden is dit Boekenweekmagazine, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar in Bibliotheek Hasselt, Bibliotheek Genemuiden en Bibliotheek Zwartsluis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500