Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkeersregelaars zijn moeilijk te vinden

Geplaatst op: 9 maart 2016

De gemeente organiseert samen met de politie volgende week weer een cursus voor vrijwilligers verkeersregelaars. Voor veel evenementen is het belangrijk dat mensen die cursus volgen, zoals de Avondvierdaagse Genemuiden. “Het is elk jaar lastig om vrijwilligers te vinden. En zonder deelname aan de cursus mogen mensen sowieso niet helpen”, zegt Gertjan van der Vliet van de organisatie.

Hij hoopt daarom dat het druk wordt tijdens de cursusavond in Genemuiden. Deze training is bedoeld voor iedereen van 16 jaar en ouder die als verkeersregelaar wil worden ingezet tijdens een evenement in de gemeente.

Bij verschillende gelegenheden en evenementen worden vrijwillige verkeersregelaars ingezet die het verkeer gedurende het evenement in goede banen leiden. Het is wettelijk verplicht om hier jaarlijks een training voor te volgen. Na de training ontvangt de deelnemer een aanstelling als verkeersregelaar waarmee hij in de gemeente Zwartewaterland aan de slag kan.

De cursus in Genemuiden is op 17 maart om 19.30 uur in ’t Olde Staduus. Die duurt overigens maar een uur. Een dag eerder is de cursus op hetzelfde tijdstip al in het gemeentehuis in Hasselt.

Aanmelden voor de training is niet nodig. Bij inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met  mevrouw R. ten Hove-Post T. 038 – 385 3000.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500