Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genoeg geld voor ondernemers

Geplaatst op: 11 maart 2016

Ruim honderd regionale ondernemers en een tiental investeerders ontmoetten elkaar tijdens het eerste Rabo Meet & Grow-event op 10 maart in Zwolle. Er heerst optimisme tijdens deze gesprekken, want: een goed idee is geld waard.

In het Deltion College in Zwolle is een deel van de boulevard in gebouw Oost omgetoverd tot een grote netwerkvloer. Stands van verschillende regionale en landelijke financiële investeerders staan in een groot vierkant opgesteld. Aan de hand van drie interactieve rondes kunnen ondernemers een voor een kennismaken met deze kapitaalverstrekkers. Daarna volgt een pitchronde waarin zeven ondernemers met lef hun plannen in drie minuten presenteren aan de investeerders en andere ondernemers. Met stembriefjes mag het publiek kiezen wie de winnaar is.

Waar de net gestarte ondernemer zijn plannen niet wil vrijgeven om het idee nog even te beschermen, is Everyday Bread-eigenaar Frank Lubbers heel concreet: een ton heeft hij nodig, om de komende drie jaar – naast zijn huidige pilotstore in de Assendorperstraat – nog 4 zaken te openen in regio Zwolle. Het liefst krijgt hij daar hulp bij van een regionale investeerder, want dan is het cirkeltje rond: de ham, kaas en alle ingrediënten voor het brood komen ook uit de regio. Zijn verhaal slaat aan dat maakt hem tot winnaar van de pitch.

Financieel regisseur

De ondernemers willen graag gehoord worden. En ze beseffen: met een zo concreet en duidelijk mogelijk plan, is er in deze regio echt wel budget voor het realiseren van (groei)plannen. Jan van Gerner, mede-eigenaar van De Buurman, een webwinkel voor verse streekproducten, valt met zijn felgroene jas op tussen de donkerblauwe maatpakken. “Ik vind het een heel verrassend evenement. Goed georganiseerd en waardevol om kennis te maken met meerdere financierders. Mooi om te zien dat er verschillende financiële mogelijkheden zijn.”

“Rabobank heeft misschien wel het grootste zakelijke netwerk van deze regio”, aldus Klaas Feenstra, directeur Bedrijven en Private Banking van Rabobank IJsseldelta. “Voor elke ondernemer met een goed plan willen wij de financieel regisseur zijn. We bieden méér aan dan alleen onze eigen leningen, want we willen ondernemers vooral van betrouwbaar financieel advies voorzien. En we bieden graag de mogelijkheden van onze partners aan. Dit evenement geeft die mix van eigen en externe financiële mogelijkheden goed weer.”

Rabo Meet & Grow is een landelijk concept dat in meerdere regio’s wordt uitgerold. Bedoeld als regionale marktplaats waar ondernemers met (groei)plannen in contact komen met financiers en investeerders. In de regio Zwolle is het geïnitieerd door vijf lokale Rabobanken: Rabobank IJsseldelta, Vaart & Vechtstreek, Salland, Noordoostpolder-Urk en Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500