Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Strijd om de zwarte steen

Geplaatst op: 11 maart 2016

Doodse stilte en peinzende blikken in het dorpshuis Sint Janskamp in Sint Janslooster. De damverenigingen van Genemuiden, Zwartsluis, Sint Jansklooster en Steenwijk strijden daar vrijdagavond om de Zwarte Steenbokaal. Een streektoernooi dat voor het derde jaar op de kalender staat.

De verenigingen organiseren het toernooi om de beurt. Vorig jaar won Zwartsluis. “Dit jaar hopelijk een ander, anders moeten we een nieuwe bokaal aanschaffen…”, lacht Jacob Lok van damvereniging DSS. Hij vindt het een mooie strijd tussen de streekgenoten. “Sint Jansklooster hoort eigenlijk bij ons…”, zegt hij. “En Steenwijk is erbij gekomen omdat wij een lid uit Steenwijk hebben. Dan zijn de contacten snel gelegd. Jammer dat Hasselt geen vereniging heeft, dan zouden we een Zwartewaterlandtoernooi kunnen houden.”

De verenigingen strijden elk met acht dammers tegen elkaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500