Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Biljartvereniging blijft maar groeien

Geplaatst op: 12 maart 2016

Biljartvereniging HZW groeit nog steeds, tegen alle landelijke tendensen in, als kool. En wat het belangrijkste voor de toekomst van deze vereniging is, is dat men naast nieuwe 40-ers en 50-ers ook aan groeiend aantal 20-ers (momenteel 8 biljarters) heeft mogen verwelkomen.

Ook krijgt de vereniging steeds meer een “regionaal karakter” doordat men nieuwe leden heeft mogen begroeten uit IJsselmuiden en Hasselt.  Het is dan, met name op de donderdagavond, vaak ook een drukke maar oh zo gezellige boel in het   clubgebouw (De Rank, ingang Achterstraat), waar de leden hun onderlinge competitie-wedstrijden afwerken en de nieuwe leden zich middels eigen competities en oefenwedstrijden klaar (proberen te) stomen voor de competitie van 2016 – 2017.
Mede hierdoor merkt men dat de aantrekkingskracht van de vereniging en het clubgebouw steeds groter wordt op mensen (niet-leden) die gewoon op donderdagavond “eens even binnen komen wandelen”,  om te genieten van de gemoedelijke en ongedwongen sfeer en van de wedstrijden.

Het bestuur van deze vereniging is er dan ook best trots op dat men zich “zorgen” moeten maken over  het feit dat ze “maar” 5 biljarts hebben, en of dit voor de toekomst niet te weinig is ! Terwijl dit 5e biljart nog maar net 4,5 maand geleden is aangeschaft en in gebruik is……Maar voor een bestuur zijn dit luxe problemen waar men zich graag zorgen over maakt.

Met een huidig ledenaantal van 57 nadert men met rasse schreden de 60, en vraagt men zich momenteel af waar dit gaat eindigen. En dan te bedenken dat de vereniging 5 jaar geleden, met het sluiten van  Hotel Het Zwartewater, dakloos en op sterven na dood was met nog maar 15 leden. Maar natuurlijk zijn nieuwe leden en mensen die eens even bij deze vereniging willen kijken nog altijd van harte welkom.
En komt men op donderdagavond dan kan men zelfs ook even een kijkje nemen bij de Darts Club Genemuiden.
Ook al zo’n, ondanks hun “jonge” leeftijd van 2 jaar, prachtige en snel groeiende vereniging, van ook ongeveer
60 leden, die op deze avond hun onderlinge competitiewedstrijden afwerken op de 1e verdieping in De Rank.

Uit dit alles blijkt dat het gebouw De Rank, na jarenlange verpaupering en leegstand, een steeds belangrijker
functie gaat vervullen binnen de gemeenschap en het verenigingsleven in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500