Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Podiumplekken voor EGSV

Geplaatst op: 13 maart 2016

Afgelopen zaterdag vond in Nieuwleusen de eerste plaatsingswedstrijd en de 6e divisie plaats.  Voor de 8 turnsters van EGSV de eerste wedstrijd van het seizoen.  Al vroeg in de ochtend waren Vera Boschman, Valerie Veenhof en Demi Oosterhoff aan de beurt. Zij komen uit in de categorie Pupil 1.  De dames turnden stabiel op vloer, sprong en brug. Op balk vielen ze er helaas met de koprol vanaf. Ondanks deze val hebben Vera en Demi zich weten te plaatsen voor de Finale wedstrijd. Valerie kwam net  een halve punt te kort waardoor ze zich net niet plaatste. Zij kan zich tijdens de play off finale alsnog plaatsten voor de regionale finale.

In de tweede wedstrijdronde kwamen in de categorie Pupil 2 Lindy van Dijk en Loïs Lassche uit. Zij turnden de sprong, balk en vloer foutloos. Op het onderdeel brug maakten beide dames een fout. De dames hadden al hoge scores op de andere toestellen dus konden ze deze fout zich veroorloven. Tijdens de prijsuitreiking mocht Loïs het brons in ontvangst nemen en viel Lindy met een vierde plaats net buiten het podium.

In de laatste wedstrijdronde waren de Jeugd dames aan de beurt. In de leeftijdscategorie Jeugd 1 mochten Martine Bonthuis en Marlot Doornwaard laten zien waar ze voor getraind hebben. De dames konden hun zenuwen in bedwang houden en turnden 3 stabiele oefeningen op de sprong, brug en vloer.  De balk oefening in de categorie Jeugd is een lastige voorgeschreven oefening met veel risico volle elementen. De dames vielen tijdens de koprol van de balk maar wisten de handstand en pirouetten goed uit te voeren.  Tijdens deze wedstrijdronde was in de categorie Jeugd 2 ook Jasmijn Jansen aan de beurt. Zij is een jaar ouder en mag haar eigen oefeningen samenstellen. Op alle onderdelen wist Jasmijn de jury te verrassen met zeer sterk uitgevoerde oefeningen.  Tijdens de prijsuitreiking wist Martine 5e te worden,  mocht Marlot het zilver omhangen en pakte Jasmijn met ruim 2 punten verschil van nummer 2 het goud!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500