Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Internationale scholieren op bezoek in Tapijtmuseum

Geplaatst op: 15 maart 2016

Scholieren in De Sluuspoort. Foto Roel Huls

Een gezelschap van bijna zestig scholieren bracht dinsdag een bezoek aan het Tapijtmuseum. Via de veerpont staken ze over naar Zwartsluis waar ze in De Sluuspoort een rondleiding kregen. De helft was afkomstig uit de landen Canada, Zuid-Afrika en India. De scholieren zijn in Nederland voor een leerlingenuitwisseling van het Greijdanus college in Zwolle.

Onder de vlag van Orange Maple Foundation worden sinds 2005 wereldwijd uitwisselingen georganiseerd met christelijke scholen uit verschillende landen. Een leerlingenuitwisseling is hier onderdeel van. Het is voor hen een onvergetelijke ervaring. De leerlingen worden ondergebracht in gastgezinnen. Vorig najaar brachten ongeveer dertig scholieren van Greijdanus een bezoek aan drie buitenlandse scholen. Nu brengen de leerlingen een tegenbezoek  aan Nederland. Zij zijn eind vorige week aangekomen. In hun gastgezin doen ze mee aan huishoudelijke taken, bezoeken verenigingen, sportactiviteiten en kerkdiensten. Ook worden culturele instellingen bezocht.

Dinsdag stond er een fietstocht door Zwartewaterland op het programma. De leerling uit het Nederlandse gastgezin fietst mee voor de veiligheid. Er werd begonnen met een bezoek aan het Tapijtmuseum in Genemuiden. De route werd vervolgd via de veerpont naar De Sluuspoort in Zwartsluis. Daar was in Museum Schoonewelle veel aandacht voor het ‘kalf met twee koppen’. Jonathan Vanderdeen uit Neerlandia (Canada) somde een aantal vergelijkbare dieren op die ook in zijn omgeving leven. Bij de hertensoorten kennen ze in Canada vooral de eland. Rond half twee togen de scholieren naar de Veldschuur in Hasselt.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500