Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Lente’ op de Voorjaarsmarkt

Geplaatst op: 16 maart 2016

Tekst en foto's Joke Veldman

Vandaag was het voorjaarsmarkt in de Meente en het leek er inderdaad wel lente. Het was er gezellig en lekker warm, om half 2 begon het en het was meteen gezellig druk. Er was voor elk wat wils. De bewoners van Akkerwinde hadden hun zelfgemaakte spullen te koop en dat zag er ontzettend leuk uit. Bloembakken, schapen, paaseieren van hout echt een ruime keuze waar ze de afgelopen weken hard aan hebben gewerkt.

Veel bloemen en planten werden er verkocht, en prachtige bloemstukken. En dan is het natuurlijk best handig als je een rollator bij je hebt want dan kun je daar nog mooi eens wat viootjes opzetten. Zangkoor de Lofstem en Exelsior stonden er, Welfare met prachtig handwerk , Johan van Dijk met bloemen en planten, De Sokkensolder, Wim Kasper met houtsnijdecoratie.

En ook Jan Rein. “Zeg maar, Jan Rein zit ook in De Meente”, aldus de eigenaar van de schoenenwinkel, maar we nemen aan dat hij vanavond toch wel zijn schoenen inpakt en weer naar huis gaat…

Stichting Vrienden van de Meente vroeg om een extra foto, want ze zijn nog niet zo bekend en wel ontzettend belangrijk dus proberen ze donateurs te winnen vandaag. Maar dat kan ook de komende tijd natuurlijk nog en dat zouden ze bijzonder op prijs stellen. Bij de receptie kunt u altijd informatie krijgen natuurlijk. Nu konden bezoekers de stichting al steunen door het raden van de naam van een pop en raden naar het aantal paaseitjes.

Bakker Groot Koerkamp stond er natuurlijk weer met veel lekkers en Keurslager van de Weg met heerlijke artikelen, die rook je door de hele hal heen dus vanzelfsprekend kocht je daar ook wat om mee naar huis te nemen. Het was al met al een heerlijke ontspannen lentemiddag, zeker voor de bewoners die konden heerlijk ‘winkelen’ in eigen ‘huis’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500