Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeentelijk waarderingsteken moet vooral uniek zijn

Geplaatst op: 17 maart 2016

“Prima dat we dit instellen, maar laten we het wel uniek houden”, zei Astrid Dijkstra (PvdA) donderdagavond in haar bijdrage over het gemeentelijk waarderingsteken. De raad nam die avond het besluit om dat in te stellen. “Laat het niet zo zijn dat op een zeker moment half Zwartewaterland rond gaat lopen met zo’n lintje”, voegde Wilma Veldman van de ChristenUnie daarbij.

Er komen nu een gemeentelijke erepenning en een zogeheten ‘jeugdlintje’. De waarderingstekens zijn voor gewone burgers die zich op een of andere wijze belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Het CDA, eerder initiatiefnemer van het voorstel, toonde zich dolenthousiast.

“Wij zijn hier natuurlijk zeer content mee. Je gaat niet iets doen omdat je misschien wel een lintje krijgt. Maar we willen jongeren wel belonen”, aldus fractievoorzitter Margreet Bosma.

PvdA, ChristenUnie en SGP stelden zich kritisch op. “Het mag wel iets heel unieks zijn”, vond Veldman. Karst Kolk van de SGP sloot zich daarbij aan. Burgemeester Bilder voorziet wat dat betreft geen beren op de weg: “We hebben in onze gemeente heel veel unieke mensen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500