Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Spijkerbed, ballonnen en veel gezelligheid in ’t Olde Staduus (video)

Geplaatst op: 17 maart 2016

Tekst en foto's Joke Veldman

Het is de week van zorg. En dus namen we vandaag een kijkje achter de schermen op ’t Olde Staduus, waar medewerkers van Philadelphia hun dagelijkse dingen deden. Bij binnenkomst waren Daniël, Esther en Jorieke Hulleman nog bezig met de boel gezellig maken en ballonnen opblazen.

Het spandoek was net opgehangen en zo kon iedereen zien dat ze van harte welkom waren vanmiddag. Er werd net een bestelling gemaakt van heerlijke hapje in de keuken door Gerben. Hij vond dat leuk werk , maar zijn grote hobby is toch wel muziek en films zei hij. En aangezien hij gek is op films was dat voor Pieter Polman een mooie gelegenheid hem even te filmen.

Op de vraag aan hem wat er allemaal nog meer gedaan moest worden de hele week kreeg ik uitgebreid uitleg: Dinsdags de catering op de markt.. heel belangrijk natuurlijk, de Bibliotheek schoonhouden, och eigenlijk het hele staduus schoonhouden en het terrein bij de Aldi Boni en Slager ook nog hoor .. dus druk druk druk.

In de winkel hielpen ze met de verkoop, en ook heel belangrijk ze hielpen de bodes en dat was wel erg noodzakelijk volgens hem want anders kwam het echt niet goed. Collega Tineke van Breman.net kwam familie van haar tegen en ja dat moest natuurlijk even op de foto samen.

Ook werd er hard gewerkt aan iets wat heel bijzonder was, een soort ”spijkerbed”. Ontzettend veel gaatjes en in elk gaatje moest een spijker, gelukkig kreeg ik uitleg en het bleek dat het hele ”bed” vol moest zodat alleen de koppen zichtbaar bleven ( aan de onderkant een mooi gezicht kunt u op een foto zien). Als het helemaal vol was werd het per bakfiets naar een bedrijf in Genemuiden gebracht en daar werden de koppen gespoten in zwart of grijs en heel soms een kleurtje.. want dan heb je meteen de juiste kleur als je gaat timmeren! Dus per week werden er veel weggebracht en zo konden ze mooi geld verdienen.

Even een pauze met heerlijke zelfgebakken appeltaart en cake en iedereen ging snel weer verder, want ze waren ook nog bezig met prachtige creaties maken voor de verkoop volgende week dinsdag met de voorjaarsmarkt  en er moest nog veel gemaakt worden want ze verwachten grote drukte bij hun kraam voor ’t Olde Stadhuus!

Mocht het u nu leuk lijken om gezellig een dagdeel mee te werken als vrijwilliger bij deze doelgroep, dan bent u van harte welkom want hulp kunnen ze altijd gebruiken.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500