Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bewoner maakt zich zorgen over buitenlocatie Kaaihof

Geplaatst op: 18 maart 2016

Herman Wolf, woonachtig aan de Gedempte Heve, maakt zich zorgen over zijn buurt. “Een bouwbedrijf is naast mij een gelegenheid aan het maken voor bruiloften en partijen. Dat zou een tuin worden, maar het is onderhand een boerenschuur. Riolering en gasleidingen, van alles wordt er aangelegd. Ik heb de indruk dat het een horecagelegenheid wordt”, stelde de Genemuidenaar tijdens de raadsvergadering van donderdagavond.

Volgens Wolf is de buurt tegen de plannen. De betreffende plek wordt een buitenlocatie van De Kaaihof, zo stelde Wolf in zijn betoog. Harold van Dalfsen van de Kaaihof zegt echter dat de buurt helemaal niet tegen is. “Zij reageren juist positief”, stelt hij. “Het gaat om een stukje grond dat 15 jaar heeft stilgestaan. Dit is een opwaardering van de buurt.”

Van middernachtelijke partijen, waarvoor Wolf waarschuwde, zal volgens Van Dalfsen geen sprake zijn. “We hebben van de gemeente een ontheffing gekregen om zes keer per jaar een middagactiviteit te organiseren in de periode van april tot en met september. Van feesten tot diep in de nacht komt het dus niet, het is puur voor de middag.” Parkeerproblemen, die Wolf nog even aanstipte, voorziet Van Dalfsen ook niet. “Voor parkeren verwijzen wij onze gasten gewoon naar het Havenplein en de Koppel, dat is beide op loopafstand.”

En een gasleiding ligt er al helemaal niet, meldt de horeca-ondernemer. “Het wordt gewoon een tuin. We gaan een karakteristiek stukje oud-Genemuiden in ere herstellen. Naast opwaardering van de buurt en het oude centrum zal het ook een aanwinst voor Genemuiden zijn. Ik betreur dat meneer Wolf beren op de weg ziet die er helemaal niet zijn. En dat hij doet voorkomen dat iedereen tegen is, terwijl wij juist positieve reacties krijgen uit de buurt.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500