Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub moet serieus naar beneden kijken

Geplaatst op: 19 maart 2016

Doelpunt Lip zonder waarde. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden ging zaterdag met 2-1 onderuit tegen AZSV. De verrassend goed presterende ploeg uit de Achterhoek bleek op eigen veld te sterk. Genemuiden raakt daardoor zo langzamerhand voorzichtig in degradatienood.

Na de verre reis naar het uiterste puntje van de Achterhoek begonnen beide ploegen afwachtend aan het duel. AZSV presteert dit seizoen sterk, Genemuiden ronduit teleurstellend. De thuisploeg nam dan ook in de eerste helft een licht initiatief, maar kwam niet tot echt opgelegde kansen. Genemuiden kwam ook niet veel verder dan een afstandsschot van Bremmer dat torenhoog over ging.

Een misverstand tussen Flier en Artien luidde de slotfase van de eerste helft in. AZSV probeerde daar niet van. Na rust was een nieuwe persoonlijke fout wel fataal. Van der Kooy speelde slecht terug en het was voor Maskoul een redelijk koud kunstje om zijn ploeg op voorsprong te brengen.

Genemuiden probeerde daarna met Van der Velden voor Eenkhoorn en Tissing voor Rotman meer naar voren te spelen. Dat leidde tot beter spel van Genemuiden en ook tot kansen. Riemens testte de doelman en Van Dalfsen had eigenlijk moeten scoren. Even later mocht hij douchen en kwam Frank Jansen weer eens in het veld. Het mocht niet baten. Vijf minuten voor tijd maakte AZSV de 2-0. Patrick Lip bracht Genemuiden direct weer terug in de wedstrijd. Met een schitterende goal vanaf twintig meter ramde hij de 2-1 binnen.

Sportclub Genemuiden zit door de nederlaag gewoon in degradatiezorgen. De veelbesproken derde periode lijkt niet langer de weg naar promotie, maar mondt uit in een strijd tegen degradatie.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Sportclub moet serieus naar beneden kijken

  1. Arjan schreef:

    21 ploegen strijden straks om 3 plekken in de hoofdklasse.

  2. Supporter schreef:

    De onderste 2 degraderen rechtstreeks de nr 3 en 4 van onderen spelen 1 wedstrijd om te degraderen naar de 1 e klasse……. Sc staat nu hier vlak boven met 2 pnt voorsprong en een wedstr minder. Met andere woorden 5 voor 12. Snap niet dat Sc in de winterstop een spits heeft aangetrokken? Waar Svzw wat onder Sc staat dit wel heeft gedaan.
    Vragen aan bestuur of TC blijven ook on beantwoord…….

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500