Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn verliezen van rode lantaarndrager

Geplaatst op: 20 maart 2016

De dames van Ruutvoorn gingen zaterdag in Kampen onderuit tegen rode lantaarndrager Reflex 2. Ruutvoorn won de eerste set, maar kreeg in de tweede set ruim klop van de Kamper dames. Ruutvoorn won vervolgens de derde en moest de vierde net uit handen geven. Daardoor kon Reflex de laatste set met 15-8 winnen.

In de eerste set was het Ruutvoorn wat goed uit de startblokken kwam. Met een behoorlijke marge ging Ruutvoorn richting einde set, maar in plaats van door te stomen begon de machine toen wat te haperen. Met 25- 22 werd de eerste set wel binnen gehaald.

In de tweede set bleef het haperen. De overtuiging was verdwenen en dit resulteerde in aarzelend spel wat veel persoonlijke fouten opleverde. Met 25-15 gingen de dames er dan ook dik op.

In de derde set wisten de dames uit Genemuiden zich te herpakken. Wissels hielpen om even op adem te komen en ook werd er met meer lef geserveerd. Met 25-18 werd het 2-1 in sets voor Ruutvoorn.

In de vierde set werd het gemeen spannend. Meer dan drie punten wisten de teams niet bij elkaar weg te lopen. Extra zuur was het dan ook dat er een paar ballen nadelig werden beoordeeld door de arbitrage. Dit had echter niet tot verlies van deze set mogen leiden, want dit betekende een vijfde set spelen.

In deze vijfde set was de drive weer ver te zoeken. Vlak na het eerste fluitsignaal keek Ruutvoorn al aan tegen een 7-1 achterstand. Dit was niet meer op te lossen en met 15-8 was Reflex winnaar van de wedstrijd.

Ruutvoorn staat nu op een 10e plek. Om niet nog verder in de gevarenzone te geraken zal Ruutvoorn dit weekend flink aan de bak moeten. In het paasweekend worden zelfs 2 wedstrijden gespeeld. 1 ervan is een inhaalwedstrijd en die wordt vrijdag om 20:00 gespeeld in de Overtoom.

Tegenstander is dan S.V.W., wat 11e staat in de ranglijst.

De volgende dag wordt er om 17:00 al weer gespeeld tegen D.B.S uit Balk. De nummer 4 van de lijst. Support is natuurlijk van harte welkom.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500