Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuters knutselen met papa of mama een paasbakje

Geplaatst op: 20 maart 2016

De peuters van peuterspeelgroep ’t Startblok mochten zaterdagochtend samen met papa en/of mama komen knutselen. Na een kop koffie of thee om even wakker te worden konden de ouders samen met hun zoon of dochter aan de slag met het maken van een paasbakje. Eerst moest er een kuiken worden geverfd, daarna (zoals veel ouders toch wel wat vergeten waren vanuit hun basisschooljaren)) moest een vouwblad gevouwen worden in 16 (!) vierkantjes.

Na wat geploeter van vooral wat vaders had iedereen toch het bakje in elkaar en kon dit versierd worden met allerlei materialen. “Van de peuters wisten wij natuurlijk al heel lang dat ze goed konden knutselen (we doen dat heel erg vaak tijdens de speelmorgens) maar de ouders lieten zich zeker van hun meest creatieve kant zien. De peuters mochten hun bakje vullen met echte paaseitjes en daarna hebben we nog even aan de ouders laten zien en horen wat we zoal zingen tijdens de kringmomenten. De peuters waren “bloembolletjes in de grond” tijdens een lente liedje en we zongen ook samen een liedje waarin we samen gaan varen over de zee”, aldus de leiding.

“We kijken terug op een zeer geslaagde ochtend met enthousiaste ouders en genietende peuters. Eigenlijk staat het principe van een bloembolletje synoniem voor de peuters…….na zorg en aandacht volop tot bloei komen! Dat is toch fantastisch om te zien! Wilt u meer informatie over ’t Startblok? Bel gerust om een afspraak te maken om eens te komen kijken (06-23201432) of kijk op de site voor meer info over de manier van werken, de kosten, onze visie op het werken met jonge kinderen enz.  De peuterspeelgroep biedt peuters een goede voorbereiding op de basisschool. En…..een goed begin is het halve werk!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500