Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Plichtplegingen (column Erik Driessen)

Geplaatst op: 20 maart 2016

Los van dat ik er in de verste verte niet de capaciteiten voor heb, is er nog een reden waarom ik nooit wethouder wil worden. Ik zie nu al als een berg op tegen de plichtplegingen. De vergaderingen zijn ongetwijfeld geen pretje, de overleggen met ambtenaren zijn vast tijdrovend en de vragen van de pers kan ik vermoedelijk missen als kiespijn. Je zult die Erik Driessen van Genemuiden Actueel maar aan de telefoon krijgen. Desondanks doe ik dat alles nog liever dan de blijkbaar nodige plichtplegingen.

Zaterdag moest Dick Visserman even op een graafmachine plaatsnemen. Daarmee schoot hij de aanleg van de BMX-baan van start. “Leg maar eem een mooi bultien neer”, was de oproep aan Visserman, die zijn openingstaak zoals altijd prima uitvoerde. Ik zag hem de afgelopen jaren vaker op kraantjes, graafmachines of andere apparaten. Aan de Mauritsstraat moest hij een eerste struik planten en in Zwartsluis schoot hij de Nieuwjaarsloop van start, om maar eens wat te noemen. Verreweg zijn beste openingshandeling was een tafeltennispartij met Ivo Eenkhoorn in Zwartsluis. De reden was het plaatsen van een tafeltennistafel aan de Nieuwe Sluis. Visserman bleek een aardig balletje te kunnen slaan.

Ook zijn collega’s moeten regelmatig opdraven. Voorlezen op een basisschool, lintjes uitreiken, woordjes van dank uitspreken, sporters eren of nieuwe winkels openen. De manier waarop het voltallige college de supermarkten in Genemuiden opende, was van het legendarische soort. Het kwartet moest plaatsnemen in een reusachtige winkelkar en werd daarmee richting een lintje getransporteerd, waarna ze met een ferme knip de Boni en de Aldi openden.

Als pers zijn we natuurlijk van de partij bij dat soort belangrijke bijeenkomsten. We maken foto’s, filmen video’s en interviewen de heren na afloop. Dan spreken ze woorden van waardering uit en zijn over het algemeen onder de indruk van wat ze net hebben geopend of hebben meegemaakt. Waarna ze doorgaan na de volgende plichtpleging of wellicht een vergadering. Respect, zou ik zeggen. Van voorlezen in een klas met dertig kinderen of een tochtje in een reusachtige winkelkar zou ik persoonlijk namelijk drie weken wakker liggen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500