Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rockers kijken nu al uit naar de tiende editie

Geplaatst op: 20 maart 2016

Foto's Pieter Polman

“Altijd spannend als je wat organiseert…”, zegt Wim Jansen buiten d’ Overtoom. Het is 21.00 uur geweest en de bezoekersstroom voor de Rock Evening moet nog op gang komen. Een uur later is de zaal al beter gevuld en stuwt Swamp Rock Revelations uit Dedemsvaart buitengewoon stevige rock de zaal in. Zo horen de rockers het graag.

Hoofdprogramma Shadowplay is wat minder stevig en zoekt het in de classic rock. “Ik heb gehoord dat er in Genemuiden veel Journey-fans zijn…”, zegt de zanger om de stijl van de band aan te geven. Blues is de band uit Nijverdal ook niet vreemd.

Helemaal vol raakt de zaal niet. Wellicht wachten de rockers op de tiende editie van 2017. “Dat moet de beste editie ooit worden”, zegt voorzitter Rene Tuin van de organiserende Stichting Rockevening. Die ontstond tien jaar terug als een soort vervolg op Stones-tributes, vertelt Jansen. “Die organiseerden we eerst in Staphorst en Nieuwleusen en uiteindelijk in Genemuiden. Toen de interesse wat terugliep, kwamen we uit op de opzet zoals die nu is.”

Of er volgend jaar een ‘grote’ band komt die de sportzaal van d’ Overtoom kan vullen of dat er opnieuw voor de gezellige variant in de theaterzaal wordt gekozen, moet de organisatie nog beslissen. Aan sponsoren zal het niet liggen overigens, laat Tuin nog weten. “We hebben zestig sponsoren. Ongelooflijk ja. En daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.”

Kijk ook naar de video, waarin Pieter Polman Rene Tuin interviewt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500