Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

10-jarige Milan ambassadeur Stichting Opkikker

Geplaatst op: 21 maart 2016

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden.

Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen we gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.”

En zo’n geweldige dag mocht Milan twee jaar geleden ook beleven waardoor hij vastbesloten was om Abassadeur te worden van deze mooie stichting zodat nog veel meer kinderen zo’n onvergetelijke dag mogen beleven. Milan heeft diabetes type 1 en werd door de directeur van St. Opkikker opgemerkt toen hij zijn bloedglucose moest meten tijdens de actiedagen van ZwartewaterlandHelpt voor dit goede doel eveneens twee jaar geleden in Hasselt. Dhr. Sliphorst vroeg of Milan zelf al eens zo’n Opkikkerdag beleefd had en niet veel later beleefde het hele gezin een werkelijk onvergetelijke dag.

Inmiddels is er al een hoop gebeurt. Doordat Milan (en zijn broer en ouders) via zijn eigen Facebookpagina oproepen plaatst stromen de mobieltjes en batterijen binnen vanuit alle hoeken van het land. Zo staan er behalve in Hasselt en Genemuiden ook inzamelboxen in Veendam en Leeuwarden! Inmiddels staat de teller voor mobieltjes al over de 100 stuks en is er al meer dan 140 kilo aan batterijen ingezameld.
Voor de gebruikte mobieltjes en lege batterijen krijgt Stichting Opkikker geld wat gebruikt kan worden om nieuwe Opkikkerdagen te organiseren.

Milan heeft als doelstelling dat hij tijdens de ambassadeursdagen in Mei 500 (!) mobieltjes en zeker 200 kilo aan batterijen kan inleveren. Voor de batterijen lijkt dat wel goed te komen maar de mobieltjes is nog een uitdaging. Wilt u meer weten over Milan en zijn actie? Neem dan eens een kijkje op zijn facebookpagina: www.facebook.com/ opkikkerambassadeurmilan

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500