Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echte Chinese thee nu in de regio te koop

Geplaatst op: 22 maart 2016

In verband met de grote belangstelling voor de échte Chinese groene thee, is in samenwerking met Jo’s Toko in Garderen een verkooppunt geopend in Staphorst. De vele gebruikers van deze thee uit Staphorst, Genemuiden en omgeving kunnen nu dichter bij huis terecht voor hun aankopen. Deze thee is niet in de winkels te koop.

Groene thee is populairder dan ooit. En dat is niet voor niets. Honderden wetenschappelijke studies hebben de heilzame werking van groene thee inmiddels bewezen. De kwaliteit van de theeblaadjes bepaalt echter de werkzaamheid van deze warme drank. De ‘Rolce Royce’ onder de groene theesoorten is Tze Tji Chun Chinese groene thee.

De heilzame effecten van groene thee…

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van groene thee op de gezondheid. Hieruit blijkt dat de voedingsstoffen in deze drank een goede invloed kunnen hebben op: verlaging van het slechte cholesterol (LDL) en verhoging van het goede cholesterol (HDL), verbetering van de darmwerking, een mooiere huid, betere weerstand tegen infecties, positieve weerslag op gewrichtsklachten en het reduceren van stress. Ook zouden de catechines in groene thee een gunstig effect hebben op de bloedstolling, waardoor de kans op hart- en vaatziekten afneemt. Volgens de website van het Radboud Alzheimercentrum heeft de geneeskrachtige werking van groene thee bovendien een positieve invloed op de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. Daarnaast zijn er geluiden dat groene thee de groei van kankercellen van bepaalde kankersoorten remt. Groene thee mag zich dus met recht een superfood noemen!

Groene thee helpt bij het afslanken…

Groene thee heeft echter nóg een goede eigenschap die minder bekend is: het is een mogelijk hulpmiddel bij het afslanken of op peil houden van het gewicht. Uit verschillende studies met betrekking tot EGCG blijkt dat deze stof op verschillende manieren een positief effect kan hebben. De basis van afslanken en het behouden van een gezond gewicht begint bij een verantwoorde voeding en voldoende bewegen. Maar groene thee kan mogelijk helpen, omdat het de stofwisseling stimuleert, de bloedsuikerspiegel reguleert, het hongergevoel lichtjes onderdrukt en de opstapeling van vet uit suiker tegengaat.

Voor meer informatie over de thee en haar bijzonder goede eigenschappen kunt u kijken op www.chinesegroenethee.nl

Vanaf 6 februari 2016 kunt u terecht in Staphorst, bij Klaasje Slager, Gemeenteweg 38.

De openingstijden zijn:

  • Dinsdagmorgen 9.00 – 11.30 uur;
  • Donderdagmiddag 13.30 – 16.30 uur;
  • Of na telefonische afspraak 06-13942699.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500