Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw parkeerterrein zwembad Hasselt

Geplaatst op: 22 maart 2016

Momenteel wordt er hard gewerkt bij het openluchtbad in Hasselt aan een nieuw parkeerterrein voor auto’s en fietsers. Bij drukke zomerdagen is de verkeersveiligheid in geding. De politie heeft hiervoor aandacht gevraagd om met ingang van het nieuwe seizoen de verkeerssituatie proberen te verbeteren, zo legt locatiemanager Raymond Spijkerman uit. In overleg met de gemeente is een nieuwe situatie in kaart gebracht. Een parkeerterrein voor auto’s komt op de huidige fietsparkeerplaats. De struiken op de hoek van de Veerweg-Zwartewaterweg worden momenteel verwijderd voor een nieuwe fietsparkeerplaats. Volgens Spijkerman is voor de start van het nieuwe seizoen de klus klaar en kunnen de parkeerplaatsen worden gebruikt.

Binnen het zwembadterrein worden verder in eigen beheer enkele wijzigingen uitgevoerd en komt er op het middenterrein een grotere zonneweide. Hierdoor krijgen ook de ouders een beter toezicht op hun kinderen. De huidige zonneweide, grenzend aan het grasveld, werd te weinig gebruikt en hier komt nu een beachvolleybal veld.

Het Ariën Prins van Wijngaardenbad trekt op fraaie zomerse dagen soms 1500 bezoekers per dag uit Hasselt en de regio, waaronder Stadshagen. Dan zijn het vooral gezinnen met kleine kinderen die komen zwemmen, omdat er toezicht is en in ‘helder’ water kan worden gezwommen, aldus Raymond Spijkerman.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500