Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorjaarsmarkt ‘leeg’ gekocht

Geplaatst op: 22 maart 2016

Tekst en foto's Joke Veldman

Vanmorgen begon de Voorjaarsmarkt voor ’t Olde staduus . Weken hadden de medewerkers gezaagd, getimmerd, geplakt, geknipt, geschilderd, gekookt en gebakken om de kraam vanmorgen geweldig vol te krijgen voor de verkoop. En het was na de middag al aardig ‘leeg’aan het worden, er was heel veel verkocht…

Gerben was de hele morgen nog bezig geweest om een heerlijke eiersalade te maken dus verser kon het niet volgens hem en het smaakte ‘machtig fien’ zei hij! Ze waren nog niet vergeten dan ze ‘beroemde Gaellemunigers’ waren na het tv programma van afgelopen zaterdag, dus ze moesten volgens hen toch echt weer op de foto want de mensen wisten wel wie ze waren. Heerlijk.

Nadat ik toch ook maar zo’n ‘machtig fiene’ eiersalade van Gerben had gekocht, gingen we met de catering over de markt want ook dat moest doorgaan vandaag. Nou dat is super voor elkaar. Nee niet alleen koffie hoor, ook thee heerlijke zelfgebakken cake, verschrikkelijk lekker ruikende soep, deze keer groente soep en broodjes met weer die heerlijke eiersalade.

Alles per bakfiets langs de marktkooplui en die zijn vol lof over hoe dit hier toegaat. “Het is elke weer een verrassing wat ze bij zicht hebben”, zegt Joke Jansen bijvoorbeeld.

De een fietst, de ander vraagt naar de bestelling en rekent af, en Klaas Heldoorn helpt met de hete soep inschenken. Wat een geweldig teamwork is dat daar toch altijd. Daarna even gezellig boven koffie drinken bij ‘ober’ Henk Slot die ook de perfecte persoon is voor die taak bewees hij weer vandaag.

Al met al was het een geslaagde Voorjaarsmarkt en een gezellig ‘rondje catering’ vandaag!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500