Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies winnen van laagvlieger

Geplaatst op: 23 maart 2016

Het was al weer even geleden dat de Chouffies de weide in mochten, maar afgelopen zaterdag was daar dan eindelijk dat de kabouter voetjes het groene kunstgras van Campie Weteros mochten betreden. Men mocht het opnemen tegen laagvlieger VHK 2, en wedstrijd waar je op voorhand al een ééntje zou invullen op je toto formulier. Niets bleek ook minder waar, want de Chouffies gingen ook in deze pot aan de haal met de 3 punten.

In een bar slechte eerste helft was het Thomassie die halverwege de ban brak en attent binnen tikte uit een hoekschop. Wat resteerde was slecht voetbal. Heel slecht voetbal. VHK kon geen enkele vuist maken, en Geallemuun ging dapper mee in het niveau van de “Kloosterboeren”. Toch kwam de beslissing in de tweede helft. Het was Gerrit Beens die na een schitterende actie Kersqoinge in staat stelde de 2-0 tegen de touwen te rammen en het duel was gespeeld. Verder gebeurde er ook niet zo gek veel meer, waardoor de Chouffies met de 3 punten aan de haal gingen.

Na het midweekse gelijke spel tegen het lastige Rouveen zijn de kabouters koploper de Weide tot op een punt genaderd, maar wel met de kanttekening dat de mannen uit Plopsaland nog 2 wedstrijden achterstand hebben. Echter zullen wel deze twee wedstrijden in drie punctos moeten worden omgezet om de Kabouters sierlijk aan kop te laten gaan van de reserve 2e klasse.

En dit kan aanstaande zaterdag al, als voor de Chouffies de eerste van een serie van 3 zware uitwedstrijden op het programma staat namelijk uit tegen Drenthina. Wie de ranglijst bekijkt zal zeggen een makkie maar ware het niet dat Drenthina thuis zo ongeveer alle punten verzamelde, alleen werd er afgelopen zaterdag 3 punten gepakt tegen DESZ 2, maarja wie pakt daar de punten nou niet he.

Een week later staat voor de Kabouters de absolute kraker op het programma. In Hoogeveen zal directe concurrent voor de titel De Weide 3 moeten worden bestreden. Vooralsnog moeten de Chouffies daar niet naar kijken, het eerste belang ligt bij aanstaande zaterdag. Succes mannen, en grijp die koppositie!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500