Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Esther Lubberts derde bij ‘Kommandeurprijs’

Geplaatst op: 24 maart 2016

Esther Lubberts uit Genemuiden en haar studiegenoot Tessa de Bruin zijn derde geworden bij de Jan Kommandeurprijs 2016. Die is vernoemd naar de overleden hoogleraar Kommandeur die met zijn stichting Jonge Onderzoekers Groningen jongeren wilde interesseren voor wetenschap. Een jaarlijkse wedstrijd is daarvan een onderdeel.

Het profielwerkstuk van Tessa de Bruin en Esther Lubberts was goed voor de derde plaats. Zij keken naar de invloed van een verstoord slaap-waakritme op de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer, onder meer via experimenten met celkweken. In totaal kon de jury kiezen uit 58 werkstukken, waarvan de beste vijf donderdag in Groningen waren uitgenodigd. Daar bleek dat Lubberts de derde prijs te pakken had.

(betere foto volgt)

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500