Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het voorjaar begint bij Blokker Genemuiden

Geplaatst op: 26 maart 2016

Het is vrijdag zo’n dag die je liever in de herfst dan in de lente ziet. Regen valt gestaag naar beneden en ook aan de Irenestraat liggen de plassen op straat. “Nee, dit is nog geen weer waarbij mensen massaal de tuin op orde maken…”, lacht Robert van der Vinne van Blokker Genemuiden dan ook, hoewel hij het tuinassortiment zo langzamerhand op orde heeft. Een dag later krijgt hij al het weer waarop hij hoopt.

Dat is buiten al duidelijk. Blokker Genemuiden heeft de eerste tuinartikelen op de stoep, een flink deel in de winkel en de rest staat op de eerste verdieping. En dan moet er nog het nodige binnenkomen. “Veel andere Blokkers zijn gestopt met tuinartikelen, maar voor ons is het nog steeds een leuke periode. Wij merken ook dat mensen uit een hele wijde regio naar onze winkel komen. Dan googlen ze en zien ze dat wij de artikelen nog wel verkopen. Wezep, Hattem, Emmeloord, wij leveren die tuinartikelen tegenwoordig overal af.”

En daarmee maakt Van der Vinne onbewust een sprongetje naar een andere reden waarom klanten bij hem in de winkel komen. “Wij leveren veel service. Denk aan het gratis afleveren en plaatsen van tuinsets. Als je een groot bedrag uitgeeft, vind ik dat eigenlijk normaal. Wij nemen alle rotzooi weer mee, de mensen hoeven alleen nog maar te genieten”, zegt Van der Vinne.

Buiten dat heeft hij de juiste kwaliteit in zijn winkel. “Blokker en Leen Bakker hebben samen het merk Le Sud. Dat is goede kwaliteit tegen de juiste prijs. En dankzij de service is internet volgens mij geen beter internet. Als er dan iets is met de aankoop, mag je alles zelf regelen. Dat blijft toch een belangrijk nadeel.”

Uiteraard heeft Blokker Genemuiden de collectie weer volledig vernieuwd. “Dat doen we elk jaar. De toppers blijven uiteraard in het assortiment, maar verder hebben we veel nieuwe sets, nieuwe kleuren en nieuwe artikelen. Ook de tuin is best modegevoelig. Je ziet nu weer wat meer natuurlijke kleuren als taupe bruin en licht grijs.”

En dus is het wachten op het mooie weer. Dat kwam eerder dan tijdens het interview gedacht. Op zaterdag breekt het voorjaar ineens in volle hevigheid uit, al duurt dat vermoedelijk niet lang.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500