Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn wint twee keer en speelt zich veilig

Geplaatst op: 28 maart 2016

Met twee overwinning heeft Ruutvoorn een prima paasweekeinde achter de rug. Daarmee speelt de ploeg zich bovendien redelijk veilig.

Afgelopen vrijdag speelde Ruutvoorn een inhaalwedstrijd tegen S.V.W.  De teams scheelden elkaar maar een paar punten en 1 plek in de ranglijst. Ruutvoorn stond 10e en wilde eigenlijk niet stilstaan bij de mogelijkheid van degradatie. Er werd dan ook een zeer nuttige overwinning geboekt. Met 3-1 werd er gewonnen. De wedstrijd was er niet een van spectaculair volleybal, maar dat mocht de pret niet erg drukken.

Nog geen 24 uur later werd er weer begonnen aan een warming-up. Dit maal voor de reguliere thuiswedstrijd tegen D.B.S uit Balk. Dit team staat 4e en draaide vooral de eerste helft van de competitie erg goed. Nu kampt het team met vele blessures en wordt er niet meer zoveel gewonnen. Zaterdagavond kon D.B.S vertrekken uit Genemuiden zonder maar 1 punt mee naar huis te nemen. De dames van Ruutvoorn rolden D.B.S namelijk op. Met 4-0 was het een zeer overtuigende en nu ook aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. De setstanden waren dan ook super: 25-19, 25-8, 25-14 en 25-13. Daar waar het spel vrijdagavond soms wat traag oogde, was Ruutvoorn zaterdag een geoliede machine. Er was veel servesdruk waardoor er lange servesseries gemaakt werden. Ook blokkerend werden er veel punten gepakt en dit zorgde ervoor dat de lange aanvalsters van D.B.S. niet uit de verf kwamen. Het zelfvertrouwen van Ruutvoorn kreeg alle ruimte om te groeien en daardoor kon er met veel plezier gespeeld worden. Na afloop spraken de speelsters zelf over de leukste wedstrijd van het seizoen.

Met de 9 punten die bijgeschreven worden, staat Ruutvoorn nu op een “veiligere” 7e plek in de ranglijst. Aankomende zaterdag wordt er weer thuis gespeeld en dan is C.S.V het bezoek. Dit team staat op de 8e plek. Aanvang wedstrijd 17:00

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500