Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De maand van Sportclub 2

Geplaatst op: 29 maart 2016

Zaterdag 5 maart kwam ‘d Olde Veste 2 op bezoek, de scheidsrechter floot exact om 12:15 af en nog geen 20 seconden later stond Genemuiden 2 al achter na een fantastische uithaal van de spits van ‘D Olde Veste, zo’n goal maak je maar één keer in je leven. De mannen gingen niet bij de pakken neer zitten en binnen no time stond het 1-1 door Frank Kuurman, een onoplettendheid in de verdediging van Genemuiden en het stond 1-2.

Genemuiden 2 kon weer opnieuw beginnen en even later was het 2-2 door opnieuw Frank Kuurman. In een tumultueuze slotfase van de 1e helft werd er 2x rood getrokken 1x voor ‘d Olde Veste en 1 voor onze assistent trainer kort daarna maakten we de 3-2 door Sander Lensen en de wedstrijd was gespeeld.

De 2e helft kunnen we kort over zijn Genemuiden 2 kwam niet meer in de problemen en breidde de stand uit naar 6-2 door doelpunten van Riekelt Nentjes, Niek Beens en de 3e van Frank.

Dinsdag 15 maart moesten we uit spelen in Hoogeveen tegen Hzvv 2.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Ties van der Kolk werd er afgetrapt en er ontstond direct een boeiend duel met een hoog tempo. In de 7e minuut mocht Hzvv een corner nemen en deze werd goed binnen gekopt na diverse kansen over en weer bleek dit de tussenstand te zijn 1-0. In de rust werden de puntjes op de i gezet en Genemuiden 2 moest volle bak geven wat resulteerde in de gelijkmaker door Karlo Heutink, trainer Hans Roeland nam hier geen genoegen mee en bracht in de 60e minuut drie verse krachten in. In de 80e minuut kwam Gerald Eenkhoorn knap voor de keeper en tikte zo de 1-2 binnen. De punten leken in de knip te zitten maar 4 minuten voor tijd maakt Hzvv als nog de gelijkmaker 2-2en zo speelde Genemuiden voor de 6e keer al gelijk in deze competitie.

Zaterdag 19 maart kregen we de studenten uit Groningen op bezoek. The Knickerbockers 2 draaien dit seizoen niet zo goed en staan al geruime tijd onderaan overigens was dit in de eerste 20 minuten niet te zien want de wedstrijd was op dat moment in evenwicht, Na een goede individuele actie van Gerald Eenkhoorn belandde de bal op de lat en Riekelt Nentjes kopte de rebound in. TKB 2 mocht aftrappen en voordat ze het wisten mochten ze weer aftrappen Niek Beens onderschepte de bal en schoot goed binnen maar Harm Roeten gaf net voor de lijn nog even het laatste tikje 2-0. Net voor rust kopte Siebren Visscher de 3-0 binnen na een indraaiende vrije trap van Harm Roeten dit was tevens de ruststand. De meeste toeschouwers hebben het 4e doelpunt gemist want direct na rust gaf Siebren een perfecte bal op Niek Beens en die schoot hem strak tegen de touwen, aan het eind van de wedstrijd vijzelde Nieks Beens zijn doelpunten gemiddelde op door de 5-0 te maken wat uiteindelijk de eindstand was.

Zaterdag 26 maart mochten we aantreden voor de beker tegen de v.v. Bergum 2 om te strijden voor een plek bij de laatste 8. Genemuiden 2 begon niet echt scherp aan de wedstrijd want de eerste kans was voor de gasten, later bleek dat dit ook de enige kans was die vv Bergum had gekregen. Genemuiden schakelde een tandje bij en kreeg kans op kans, er was al drie keer het houtwerk getest voordat Olivier Duinkerken een voorzet wilde geven maar tot verbazing van iedereen vloog de bal bij de 2e paal winnen, was het dan toch een bewussie? Dat maakte niets uit Genemuiden 2 was blij met de voorsprong 1-0. Na een goede actie van Frank Kuurman werd hij vastgehouden door de centrale verdediger van Bergum en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip, Good old Harm Roeten ging achter de bal staan en schoot berispelijk binnen 2-0. In de rust werden er de nodige punten aangeven en er werd gewisseld Rainier Resokario mocht na 9 maanden blessure leed en revalidatie zijn rentree weer maken in een officiële wedstrijd. De 2e helft was een genot om te zien, het elftal straalde plezier uit en gaf passie voor de club en lieten de toeschouwers genieten met af en toe Barcelona achtige variantjes. De 3-0 kwam op naam van Gerald Eenkhoorn die zijn tegenstander een panna gaf op de achterlijn en de doelman vertwijfelend achterliet. De 4-0 schoot Frank Kuurman tegen de touwen na een goede pass van Harrald van Dijk, Niek Beens ramde uit een volley de 5-0 tegen het net en het slotakkoord kwam van Sijmen Jansen na een uitstekende lange bal van Arjan Kolk op Frank die Sijmen in stelling bracht 6-0.

Genemuiden 2 gaat door op de ingeslagen weg en probeert voor het eerst in de historie van het 2e elftal de beker te pakken dit moet dan gebeuren door in de volgende ronde Be Quick 1887 3 te verslaan met in de gelederen oud Sc 1 speler Willem Lanjouw.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500