Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

44e Omloop van Noord Weest Overijssel

Geplaatst op: 30 maart 2016

Komende zaterdag staat alweer de 44e editie van de RABO Omloop van Noord West Overijssel op het programma. In tegenstelling tot vorig jaar, zullen dit jaar 150 (inter)nationale nieuwelingen en junioren de strijd met elkaar aangaan vanaf het havenplein in Genemuiden. Ook de plaatselijke verenigingen zijn weer goed vertegenwoordigd tijdens dit bekende wielerspektakel.

De junioren leggen tijdens deze klassieker een afstand van maar liefst 133 kilometer af. Om 14:00 uur ’s starten zij vanaf het Havenplein aan de Prinses Julianastraat in Genemuiden. Via Hasselt en Zwartsluis raast het peloton langs Steenwijk om vervolgens haar route voort te zetten richting Giethoorn en Steenwijk. Daarna passeren de renners Ossenzijl en Kuinre, om vervolgens via Blokzijl, Sint Jansklooster, Vollenhove en Belt Schutsloot hun tocht richting Zwartsluis en Hasselt te vervolgen. Na een goede 130 kilometer zullen ze omstreeks 17.10 uur finishen aan het Havenplein in Genemuiden.

Route van de nieuwelingen

De koers voor de nieuwelingen gaat ’s morgens om 10:00 uur van start en slaat de lus van Wanneperveen tot en met Blokzijl over. Dat betekent dat de nieuwelingen direct via de Veneweg richting Sint Jansklooster koersen. Vervolgens zullen zij vlak voor Blokzijl het parcours van de junioren weer oppakken. Daarna wordt de route gevolgd tot aan de finish omstreeks 12.15 uur in het hart van Genemuiden.

Plaatselijk talent

Net als de afgelopen edities zal ook dit jaar een groot aantal regionale renners deelnemen aan de Omloop NWO. Bij de nieuwelingen rijden drie deelnemers van de plaatselijke wielervereniging Noordwesthoek mee. Het gaat om Niek vd Werf en Bram Prins beiden uit Hasselt en Matthijs Varweg.

Bij de junioren zal onder andere Hasselter Dennis van der Horst aan de start staan. Hij wist vorig jaar de hoogste positie op het ereschavot te veroveren, dus de verwachtingen zijn hoog. Uit Start- en finishplaats Genemuiden neemt Tim Naberman deel aan de 44e editie van de omloop. Andere deelnemers van wielervereniging de Noordwesthoek zijn, Jelmer Arendshorst, Patrick Coster, Jan Dunnewind, Christian Varweg en Jordy van der Poel.

Veranderingen binnen de omloop

Dit jaar staan er geen 180, maar 150 renners aan de start. Dit een hele bewuste keuze van de KNWU. Vorig jaar was het aantal toegestane renners verhoogd, maar dit jaar hebben ze het aantal weer teruggebracht. Met deze maatregel hoopt de wielerunie de veiligheid van renners en verkeer te vergroten. Niet alleen de race zelf is veranderd, ook op andere gebieden vinden er veranderingen plaats. Deze veranderingen zijn volgens Arjan Winters, lid van stichting wielerpromotie Genemuiden, positief. “We zijn bijvoorbeeld een samenwerkingsverband aangegaan met mediapartners Okewebsite en Prestige reclame uit Genemuiden. Zij hebben ons geholpen bij de realisatie van een nieuwe website en een compleet nieuwe huisstijl.” Volgens de Omlooporganisatie vormt deze verdere professionalisering een mooie voorbereiding op het 50-jarige jubileum, dat naar Arjans woorden “groots aangepakt zal gaan worden”.

 

Meer weten over de 44e editie van de RABO Omloop NWO? Kijk op www.omloopnwo.nl!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500