Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenaren zetten zich in voor Albanië

Geplaatst op: 30 maart 2016

De Genemuidense Maria Visscher werkt dit jaar als onderwijsvrijwilligster in Albanië. Ze doet, namens de stichting Hoop voor Albanië, een verzoek om hulpgoederen. Daarmee kunnen de leefomstandigheden van de Albanese bevolking verbeterd worden.

Onder meer eenpersoons winterdekbedden, gekleurde hoeslakens, dekbedovertrekken en kussenslopen, matrassen en ander beddengoed, maar ook kleinmeubelen, schoolmeubels behoren tot de gevraagde goederen. Daarnaast staan stapelstoelen voor de kerk, rolstoelen, zomer- en winterkleding voor jong en oud en een damesfiets op het lijstje. Handdoeken, incontinentiemateriaal voor ouderen en pampers zijn ook welkom, evenals speelgoed dat nog goed te gebruiken is.

Brouwer Verpakkingen zal het transport verzorgen in de eerste week van mei. Tot en met 21 april kunnen de goederen bij dat bedrijf, gevestigd op Jutestraat 12, gebracht worden. Dat kan alleen op maandag tot en met donderdag van 06:00-18:00. Voorin het bedrijf staat een houten container, waarin de spullen gedeponeerd kunnen worden. “Kleding het liefst in gesloten zakken of dozen, zo mogelijk gesorteerd en met sticker met daarop de inhoud”, aldus Alie Visscher. Bij haar is ook meer informatie te krijgen, via06-30593446, Hoofdspoor 71, net als bij Bennie Brouwer, Jutestraat 12,info@brouwerverpakkingen.nl , 038-38 57 358 of Alinda Visscher, Lier 20, 06-11653269.

De Stichting Hoop voor Albanië heeft zich de volgende doelen gesteld: Het bevorderen van het materiële en geestelijke welzijn van het Albanese volk en het verbeteren van hun levensomstandigheden. Hoop voor Albanië werkt vanuit een christelijke levensvisie, maar maakt geen onderscheid tussen ras of geloof. Hoop voor Albanië verzendt kleding, huisraad, schoolmateriaal, medisch materiaal, voedsel en christelijke literatuur. De stichting werkt in Albanië samen met lokale hulpverleners en kerken, die heel goed aan kunnen geven waar hulp hard nodig is. Vaak distribueren zij zelf de materialen weer verder naar die plekken waar de nood het hoogst is.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500