Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beweegfeest voor mantelzorgers in Overtoom

Geplaatst op: 31 maart 2016

Jonge mantelzorgers praten niet snel over hun zorgen en problemen. Zij willen niet lastig zijn of willen hun ouders niet nog meer problemen bezorgen. Of ze weten niet bij wie ze terecht kunnen. Bovendien ervaren veel jonge mantelzorgers hun taken als heel gewoon. Meestal is de situatie geleidelijk ontstaan en vinden deze jongeren de thuissituatie normaal. Ook kan schaamte een rol spelen.

Dit is vooral het geval als een van de ouders verslaafd is of psychische problemen heeft. Wanneer signalen van (over)belasting onopgemerkt blijven en een mantelzorgende jongere geen hulp krijgt, is de kans groot dat problemen ontstaan, soms pas op latere leeftijd. Daarom is het van belang dat problemen vroegtijdig gesignaleerd en onderkend worden, zodat ondersteuning aan het kind en/ of het gezin kan worden geboden.

Heb jij zorg voor je vader, moeder broer of zus? En wil je andere jongeren ontmoeten die dat ook hebben? Dan is deze aktiviteit wellicht iets voor jou !  Buurtsportcoaches en het Steunpunt Mantelzorg organiseren voor alle jonge mantelzorgers in Zwartewaterland  op 29 april een beweegfeestje in d,Overtoom in Genemuiden. We gaan tijdens deze middag/avond  bijvoorbeeld  bungeerunnen, mat surfen, meedoen aan een clinic zelfverdediging  patat eten en nog veel meer.
Van 16.00-19.00 is het voor kinderen van 6 tot 12 jaar
van 18.00-21.00 is het jongeren van 12 tot 18 jaar.
Iedereen mag een vriend of vriendin meenemen. Dit feestje wordt je gratis aangeboden.
Wel graag opgeven voor 20 april bij Lia Ruitenberg, Mantelzorg consulent l.ruitenberg@ijsselheem.nl  of 06-13014955

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500