Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De pont is weer rendabel

Geplaatst op: 1 april 2016

Keukenkamp voor het nieuwe bord van de pont. Tekst en foto: Enrico Kolk

Het gaat goed met de pont. Is ‘ie rendabel? “Ja”, beweert Bert Keukenkamp. Samen met compagnon Hendrik Schuitema is hij vandaag precies een jaar eigenaar van de pont. “We voelen ons gesteund door de mensen in Genemuiden en Zwartsluis”, zegt Keukenkamp.

De liefde komt volgens hem van twee kanten: “Wij hebben de pont weer teruggegeven aan Genemuiden. “Volgens mij hebben we onze belofte aardig ingelost, de pont is weer oranje en het tarief voor de auto’s is omlaag.”

Vervelend vond Keukenkamp het wel dat hij nog negen maanden Connexxion-kaarten moest knippen. “Ik ben blij dat we daar nu vanaf zijn”, zegt hij. Toch heeft hij geen spijt van de overname. “De mensen worden steeds enthousiaster en krijgen langzaam maar zeker het vertrouwen in de pont weer terug. Het wordt weer drukker op de pont”, vertelt Keukenkamp, die inmiddels al 20 jaar ervaring heeft met veerponten.

Keukenkamp is ook enthousiast: met de zondag gaat het nu helemaal goedkomen. De eerste zondag van oktober dat de pont bleef doorvaren was minder druk dan verwacht. Dat trekt nu weer bij. “De schippers besloten zelf (in overleg) om een uur eer te gaan varen op die dag, zodat ze kerkgangers van dienst konden zijn. En we hebben mooie borden gekregen van de gemeente.”

De ponteigenaar is ‘best tevreden’ over het voorbije jaar. “We hadden nog een mooi extraatje doordat de nieuwe brug in Zwartsluis open bleef staan.” Binnenkort (vanaf 18 april) vaart er een week lang een andere pont tussen Genemuiden en Zwartsluis. De pont zelf ligt dan op de werf in Hasselt.

Lees hier het interview van vorig jaar met de (toen nieuwe) ponteigenaren.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500