25 april 2024 t’ Olde Staduus

Zorgen Sportclub nog verder vergroot

Geplaatst op: 2 april 2016

Patrick Lip kan de 0-1 niet van het scorebord krijgen

De degradatiezorgen van Sportclub Genemuiden worden met de week groter. Zaterdag verloor Sportclub van Harkemase Boys, terwijl de concurrentie onderin veel punten pakte. De wedstrijd uit bij DOS ’37 wordt daarom komende zaterdag belangrijk.

Bij Genemuiden begon de vorig jaar van Staphorst overgekomen Kuurman in de basis. Vanwege de buitenlandersregel had hij tot dusver nog geen kansen gekregen bij het eerste, maar nood breekt ook in het voetbal wetten. Genemuiden speelde sowieso veel beter en vooral met meer vechtlust dan de afgelopen weken.

Daarmee was de ploeg voor rust duidelijk de betere. Lip kreeg een aantal grote kansen, maar wist die niet te verzilveren. Vaak gebeurde dat na een fraaie aanval over meerdere schijven. Ook Frank Kuurman kwam niet verder dan de paal. Harkema deed weinig terug en drong ook weinig aan, zodat de ruststand 0-0 van het voorspelbare soort was.

Na rust haalde Genemuiden het niveau van voor de thee niet meer, maar desondanks kreeg het de meeste mogelijkheden, al zat Harkema nu wel beter in de wedstrijd. Na opnieuw een grote kans voor Lip, was het ineens Harkema dat aan leiding kwam. Stelpstra kopte fraai raak uit een corner, die overigens ten onrechte was gegeven. Toen even later de bal op de elfmeter stip lag, leek de wedstrijd gespeeld. Artien vloerde Schokker en de arbiter wees wat al te makkelijk naar de stip. Flier had echter weinig moeite met de bizar slecht ingeschoten strafschop van Huisman de Jong.

Genemuiden bleef zo op de been en deed dat in de slotfase met Van der Velden en Niek Beens voor Jansen en Kuurman. Sportclub kreeg nog een aantal behoorlijke mogelijkheden, maar miste de rust om toe te slaan. Artien (op de paal) en Bremmer (van dichtbij) waren nog het dichtst bij een treffer.

Onderin wonnen Urk en HZVV, terwijl DOS ’37 na een grote overwinning op SVZW ook nog niet is uitgespeeld. Zorgen alom dus voor de groen-witten. Genemuiden staat nog een punt boven de gevreesde streep, al heeft de ploeg een wedstrijd minder gespeeld. Positief was zaterdag in ieder geval de instelling.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop met Frank Kuurman. Die maakte vandaag zijn debuut voor Sportclub Genemuiden en speelde verdienstelijk. Klik op onderstaande link voor het interview.