Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dit jaar weer Eikoerei in plaats van Genemusiment

Geplaatst op: 3 april 2016

Na het 10-jarig jubileum van Genemusiment in 2015 zijn nu alweer volop de voorbereidingen voor Eikoerei in gang gezet. Het streektaalfestival Eikoerei wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en wel op vrijdag 16 en zaterdag 17 september met als thema “Het Diep”.

Tijdens Eikoerei 2016 zal alle aandacht worden gevestigd op onze streektaal, niet alleen het Gaellemuniger dialect, maar ook dat van onze nabije buren.
Op vrijdagavond 16 september wordt traditiegetrouw afgetrapt met het streektaal dictee, verzorgd door de Taelkrink.
Op zaterdag 17 september is er dan alle aandacht voor muziek, spel, filmvertoning, en verhalen rondom het ons bekende Diep, dat meerdere keren zal worden gepasseerd door de Vijf Gebroeders. Natuurlijk is er ook aandacht voor de Genemuider immateriële erfgoederen zoals “psalmen met bovenstem” en -sinds vorig jaar- “stoelen matten”.

Dit evenement wordt georganiseerd door SCEG, HCG (Historisch Centrum Genemuiden, waaronder de Taelkrink en Oudheidskamer vallen), Stichting Promotie Genemuiden, (o.a. de Vijf Gebroeders en Petroleumkelders), Tapijtmuseum, Stichting de Meente, ’t Olde Stadhuus, Bibliotheek en Stichting IJsselacademie.

Meer informatie over het programma volgt te zijner tijd via de diverse media en www.sceggenemuiden.nl, maar noteer de datum alvast in uw agenda!

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500